SKM Sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor

SKM Sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor

Sanatın ve kültürün merkezi haline gelen Selçuklu Kongre Merkezi’nde sergiler artarda sergilenmeye devam ediyor.

9 kitaba imzasını atan Yazar Şems Friedlander, tasavvufu sadece kitaplarında değil fotoğraflarında hissettirerek "Sufi Bahçesinden Mis Kokular" adlı fotoğraf sergisini geçtiğimiz aylarda Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenledi. Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Zarafetin Tacı Başlıklar” isimli sergi ile nadide başlıklar yoğun bir katılım ile sanat severlerle buluştu. Son olarak, Selçuklu Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Turkuaz Karma Seramik Sergisi 12 Nisan - 5 Mayıs 2019 tarihleri arasında SKM’ de sanatsever ziyaretçilerini ağırladı.

SANATIN VE KÜLTÜRÜN MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Selçuklu Kongre Merkezi Genel Müdürü Fatih Kocagüzel, “SKM” nin Türkiye’nin sergi alanında da en önemli merkezlerinden biri haline geldiğine dikkat çekerek hem Konya için hem de ülkemiz için önemli bir değer olduğunu ve Konya turizmine sağladığı katkının da çok önemli olduğunu ’’ ifade ediyor. Kocagüzel, bunun yanı sıra Selçuklu İmparatorluğu’na başkentlik yapmış kadim şehir Konya’ya gelen tüm misafirlere eşsiz bir deneyim yaşatarak bölge pazarlamasına çok fazla önem verdiklerini, Konya’yı Kongre şehri, Kültür-Sanatın şehri haline getirmek için çok uğraş verdiklerini ve çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini sözlerine ekledi.

HARAMEYN FOTOĞRAF SERGİSİ SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ'NDE AÇILDI

Son olarak; Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan, Panorama Mekke-i Mükerreme Projesi kapsamında, "Harameyn Fotoğraf Sergisi" 6 Mayıs tarihinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde açıldı. Fotoğraf Sanatçısı Orhan Durgut'un objektifinden Mekke ve Medine'nin en güzel 70 fotoğrafının yer aldığı sergi Ramazan Ayı boyunca (6 Mayıs-3 Haziran) ziyaret edilebilecek.

Etiketler :