Sivas'ta öğrencilere "Ahilik" anlatıldı

Sivas'ta öğrencilere "Ahilik" anlatıldı

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, öğrencilere "Ahilik Teşkilatı" hakkında bilgi verdi.SESOB'dan...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, öğrencilere "Ahilik Teşkilatı" hakkında bilgi verdi.

SESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Necip Fazıl Kısakürek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından "Ahilik Kültürü Haftası" dolayısıyla SESOB Başkanı Köksal, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Köksal, Ahiliğin birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli unsur olduğunu belirterek, "Ahiliği yüzyıllarca bu topraklarda yaşayan doğruluğu ve isabetliliği asırlarca kanıtlanmış bir ahlak okulu, bir sanat ve üretim birliği, toplum refahını ve sosyal barışı sağlayan bir model , toplumsal sorunları tedavi edebilecek bir reçete ve en önemlisi evrenselleşmemizin kaynağı olarak kabul etmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Türkler'in Anadolu'da bin yıldan beri yaşamalarının "Ahilik" sayesinde olduğunu vurgulayan Köksal, "Ahilik, din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir. Zengin, fakir ayrımı yapmaz. Çalışmak, üretmek alın teri ile kazanmak ahilikte bir ahlak kuralıdır" açıklamasında bulundu. 

Programın sonunda Okul Müdüresi Hatice Gün, Köksal ve girişimci esnaf Nuran Baloğlu'na çiçek verdi. Köksal da Hatice Gün'e Ahilik Heykeli hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı