Sivas olaylarının 23. yılı

Sivas olaylarının 23. yılı

CHP Manisa Milletvekili Biçer, olaylarda yaşamını yitirenlerden sanatçı Hasret Gültekin'in anısına eski Madımak Oteli önüne yanık saz koydu- Olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınları ile bazı CHP ve HDP'li milletvekilleri sazın üzerine karanfil ve gül bı

SİVAS (AA) - CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitiren sanatçı Hasret Gültekin'in anısına eski Madımak Oteli önüne yanık saz bıraktı.

Biçer, otelin önüne sazı bıraktıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 23 yıl önce Madımak Oteli önünde kendilerinin, herkesin yandığını söyledi.

O gün aydınlık geleceklerinin de yandığını savunan Biçer, "Sazımız, sözümüz, sanatımız yandı. Amacımız öç almak değil. Ne kin güdüyoruz ne intikam peşindeyiz. Biz birlikte yaşama kültürünü geliştirip barış içinde geleceğe umutla bakan bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Çocuklarımız aydınlık bir Türkiye'de yaşasın istiyoruz." diye konuştu.

Bu topraklarda kardeşçe, barış içinde yaşamayı arzuladıklarına vurgulayan Biçer, "Bu topraklarda hep beraber birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayacağız. Sazı da yanan sanatımız için getirdim. Yanan sanatımızı, sazımızı, sözümüzü anmak için getirdim. Hasret Gültekin'in sazı anısına getirdim. Hem Hasret Gültekin'i hem yanan canlarımızı bir kere daha saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

- "23 yıl süren ateş hala yanıyor"

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da 23 yıl süren ateşin hala yandığını savundu.

23 yıldır adalet aradıklarını aktaran Doğan, "Utanç müzesinin önündeyiz aslında. İnsanlar burada diri diri katledildiler. 15 kişinin hala kaçak olduğunu biliyoruz. Bu dava sonuçlanmadığı sürece burada vicdanlar aklanmayacak. Vicdanımız da hala büyük bir sorun olarak kalıyor. Bu sorunlar araştırılıp gerçek nedenler ortaya çıkarılmadığı sürece bu katliamlar sürecektir." dedi.

Otelin önüne bırakılan yanık sazın üzerine, olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınları ile bazı CHP ve HDP'li milletvekilleri karanfil ve gül bıraktı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler