Sivas olaylarının 23. yılı

Sivas olaylarının 23. yılı

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Dağ: - "Asla ve asla teröre, provokasyonlara müsaade etmeden, insana, insanlığa yakışır bir şekilde Madımak'ta yitirdiğimiz canlarımızı anacağız"

SİVAS (AA) - Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, "Asla ve asla teröre ve provokasyonlara müsaade etmeden, insana, insanlığa yakışır bir şekilde Madımak'ta yitirdiğimiz canlarımızı anacağız." dedi.

Dağ, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olayların 23. yılı dolayısıyla Cem Vakfı Sivas Şubesinde yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Sivas'ta Madımak Oteli'nde yaşanan olayın üzerinden 23 yıl geçtiğini anımsatan Dağ, "Bu acı, tüm Türkiye'nin acısıdır. 1993 yılı Türkiye için karanlık bir yıl. Birçok faili meçhul cinayet işlendi ve hiçbirinin de failleri yakalanamadı. 1993 yılında birileri tarafından bir senaryo yazıldı. Bu senaryonun figüranları ortada ama bu senaryoyu yazanlar hala ortada yok." diye konuştu.

Yitirdikleri canları özlem ve saygıyla andıklarını, terörün dini, dili, rengi olmadığını vurgulayan Dağ, "Tüm canlar, kol kola, omuz omuza terörün ve katliamların her türlüsüne karşı hep birlikte karşı koymalıyız. Çünkü bu milletin hamurunu Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli yoğurmuştur. Bu hamuru ayrıştırmaya hiçbir karanlık odağın gücü yetmez. Çünkü biz millet olarak aşure gibiyiz." ifadelerini kullandı.

Yeni Madımaklar yaşanmaması için mücadele edeceklerini ifade eden Dağ, Madımak Oteli önündeki anma etkinliğine katılacaklara sağduyu çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Asla ve asla teröre, provokasyonlara müsaade etmeden, insana, insanlığa yakışır bir şekilde Madımak'ta yitirdiğimiz canlarımızı anacağız. Sivas'ın ve Sivaslının misafirperverliği ve güzelliğinde, bizlere yakışanı yaparak bu elim olayın ilimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmaması temennisiyle herkesi sağduyuya ve hoşgörüye davet ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :