"Siteler'de Torbacı Terörü" başlıklı haberlere ilişkin açıklama

"Siteler'de Torbacı Terörü" başlıklı haberlere ilişkin açıklama

Ankara Valiliğinden, bazı basın ve yayın organlarındaki haberlerde yer verilen olayın uyuşturucu satışıyla ilgisinin bulunmadığı bildirildi

ANKARA (AA) - Ankara Valiliğinden, bazı basın ve yayın organlarındaki "Siteler'de Torbacı Terörü/Ankara'da Torbacı Terörü" başlıklı haberlerde yer verilen olayın uyuşturucu satışıyla ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberlerde bahsi geçen kişilerle ilgili adli ve idari işlemler hakkında bilgi verildi.

Haberlerde iş yeri soyulmaya çalışılan esnafın silahla ayağından vurularak yaralandığı ve Siteler esnafının bu gelişmeden endişe duyduğuna ilişkin ifadelere yer verildiği anımsatılan açıklamada, Siteler'deki olayların uyuşturucu kullanımı ve satışıyla ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"S.G'nin yaralandığı olay, 30 Nisan'da saat 20.50 dolayında meydana gelmiş, olayda S.G. ve Ö.B. isimli şahıslar yaralanmıştır. Yaşanan tartışma neticesinde taraflar birbirlerini karşılıklı olarak av tüfeğiyle yaralamıştır. Olaya karışan şahıslarla ilgili adli işlem başlatılmış, Ü.L. isimli şüpheli tutuklanmış, A.S. isimli şahıs ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Olaya karışan ve tutuklanan Ü.L. hakkında 25 ayrı olaydan, A.S. hakkında 5 olaydan, Ö.B. hakkında 5 olaydan ve S.G. hakkında ise bir olaydan adli işlem yapıldığı anlaşılmıştır."

- "Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir"

Açıklamada, adli tahkikat sırasında basına açıklama yapan S.G. dahil olmak üzere tarafların hiçbirinin uyuşturucu satışı konusunu gündeme getirmediği aktarılarak, S.G'nin basındaki açıklamaları üzerine tekrar ifadesine başvurulduğu bilgisi paylaşıldı.

S.G'nin alınan son ifadesinde de olayın uyuşturucu kullanımı ve satışıyla ilgisinin bulunmadığını beyan ettiği bildirilen açıklamada, "3 Mayıs Çarşamba günü saat 03.10 dolayında S.G. isimli şahsın iş yerinde meydana gelen yangınla ilgili olarak adli işlem başlatılmıştır. Yangının, kimliği henüz tespit edilemeyen şahısların, iş yerine yanıcı madde atmaları sonucu meydana geldiği anlaşılmıştır. İş yeri sahibi S.G, H.L. ve Ü.L. isimli şahıslardan davacı ve şikayetçi olmuştur. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :