Sırbistan'da bayram sofrası kuruldu

Sırbistan'da bayram sofrası kuruldu

NOVİ PAZAR (AA) – Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'da Kurban Bayramı dolayısıyla bayram sofrası...

NOVİ PAZAR (AA) – Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'da Kurban Bayramı dolayısıyla bayram sofrası kuruldu.

Novi Pazar Belediyesi tarafından şehrin merkezine kurulan bayram sofrasında, Müslümanların yanı sıra farklı dinlerden vatandaşlar da ağırlandı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikle farklı dinlerin bir arada yaşadığı Novi Pazar'da, hoşgörü ve ortak yaşam anlayışının artırılması hedefleniyor.

Etkinlik kapsamında sofralar, Sancak mantısının yanı sıra börek, çevapi, baklava, kalburabastı gibi geleneksel lezzetlerle donatıldı.

Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevac, burada yaptığı açıklamada, etkinliğin, Novi Pazar'daki insanların din, dil, ırk gözetmeksizin barış içerisinde yaşadıklarının bir göstergesi olduğunu ifade ederek, "Novi Pazar, Boşnaklar ile Sırpların asırlardır birlikte omuz omuza yaşadıkları bir şehir, bizler bayramlarımızı birlikte kutluyoruz." diye konuştu.

Bayram sofrası etkinliğinde sahne alan "Djulistan" korosu yoğun ilgi gördü.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :