Sınır ötesine yardım

Sınır ötesine yardım

AFAD, TDV ve sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen insani yardım malzemeleri Suriye'ye gönderildi

KİLİS (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen insani yardım malzemeleri, Suriye'ye gönderildi.

Çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler için hazırlanan gıda, meyve, sebze, tavuk ile giyim, kömür, battaniye, ayakkabı, çocuk bezi ve mamadan oluşan yardım malzemelerinin yüklendiği tırlar, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki işlemlerin ardından tampon bölgedeki Suriye plakalı araçlara nakledildi.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınırın diğer tarafında yaklaşık 170 bin Suriyeli'nin barındığını belirterek, günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ile 60 bin ekmek göndermeye devam ettiklerini söyledi.

Son günlerde Halep ve çevresindeki olaylar nedeniyle Telafer'den Türkmen ailelerin de sınıra yakın alanlara göç ettiğini aktaran Karatepe, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla ilimize ulaşan 4 tır unu Suriye'ye göndermiş olduk. Bilindiği gibi, 10 bin kişilik sıcak yemek programımız devam ediyor fakat Türkmen kardeşlerimizin sorumluluğu da üzerimize bindikten sonra bu yemek kapasitesini biraz daha artırmayı planlıyoruz. Özellikle kış şartları olduğu için gaz sobası önem arz ediyor. Bölgede elektrik yok.

Çadırlarda odun sobasını kullandırmak da zor. Katalitik sobadan da randıman alamadık. Hayırsever vatandaşlarımızın yolladığı gaz sobalarını Suriyelilere gönderiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :