Silivri'de devam eden FETÖ davaları

Silivri'de devam eden FETÖ davaları

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Benli:- "Sanıklar ifadelerinde her ne kadar inkar politikalarını sürdürsede bütün deliller ruhlarını 1 dolara satanları zaten ortaya koyuyor"

TBMM (AA) - İSMAİL ÇİMEN - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, İstanbul'da devam eden FETÖ davalarına ilişkin, "Sanıklar ifadelerinde her ne kadar inkar politikalarını sürdürsede bütün deliller ruhlarını 1 dolara satanları zaten ortaya koyuyor." dedi.

Benli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul'daki darbe girişimi faaliyetlerine yönelik Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binada devam eden ana davalarına ilişkin gözlemlerini, AA muhabirine değerlendirdi.

Duruşmalarda savunma yapan sanıkların sistematik şekilde inkar politikasını devam ettirdiğini, birbirini tamamlayan, tek merkezden yönetilerek örgüt bağlantılarını sürdürür mahiyette ifadeler verdiğini belirten Benli, şöyle devam etti:

"Sanıklar ifadelerinde kimseyi öldürmediklerini, sadece havaya ateş ettiklerini söylemekteler. Şehit ve gazi olan vatandaşlara ateş edenlerin ismlerini yurt dışında kaçak olan darbecilerle sınırlı tutuyorlar. Bunun dışında tek bir kişinin bile ismini vermiyorlar."

Benli, sanıkların, daha önce sorgu hakimliğinde avukat nezaretinde verdikleri ifadelerde bildirdikleri isimleri dava duruşmalarında inkar ettiklerini bildirdi. Benli, bir sanığın savunmasında; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vurulan ve sabaha kadar alınmasına izin verilmeyerek kan kaybından ölen vatandaşların yerde yattığını görmediğini, elinde Türk bayrağı bulunan halka ateş edilmesinde şüpheli bir durum görmediğini, kanunsuz hiç bir emri yerine getirmediğini dile getirerek salondaki insanların akıllarıyla alay edebildiğini anlattı.

Fatma Benli, ancak milletin, vatanı için gözünü bile kırpmadan canını feda edenleri de vatana ihanet edenleri de çok iyi bildiklerine dikkati çekerek, şunları kaydatti:

"Darbe teşebbüsünün yaşandığı gecede sadece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 vatandaşımız şehadete yürürken 266 vatandaşımız da gazi oldu. Bu insanların üzerine piyade tüfeklerinin ötesinde tanklardan da ateş açıldı. Devam eden dava dosyalarındaki deliller bütün gerçekleri en ufak bir şüpheye yer vermeyecek şekilde ortaya koymaktayken hala neyin inkarı yapılayor? Ne tesadüftür ki sanıkların hiçbiri darbeden haberdar olmadıklarını, hatta yüzlerce insanın vurulduğu saatlerde darbe olduğunu anlamadıklarını iddia etmekteler. Sanıklar ifadelerinde her ne kadar inkar politikalarını sürdürsede bütün deliller ruhlarını 1 dolara satanları zaten ortaya koyuyor. Bizler milletimiz adına bu davalara sonuna dek sahip çıkmaya devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :