Silifke'de örtü altı domates hasadı başladı: Kilosu 24 lira

Silifke'de örtü altı domates hasadı başladı: Kilosu 24 lira

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen domatesin hasadı başladı. Tarlada kilosu 24 liradan alıcı buluyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ülke genelinde domates üretiminin yoğun olduğu Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altında yetiştirilen domateslerin hasadına başlandı.

Atayurt Hal Derneği Başkanı İbrahim Kaynar, ilçe genelinde yıllık 14 bin 500 dönümde, 175 bin ton domates hasat edildiğini belirtiyor. Kaynar, serada iki ekim yapıldığını ve domatesin yöre çiftçileri için önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurguluyor.

Şu an için ihracatın olmadığını ifade eden Kaynar, hasat edilen domateslerin iç piyasaya gönderildiğini ancak ilerleyen günlerde talebe göre ihracatın artacağını öngörüyor. Haziran ayında ise açık alanda ürünlerin çıkacağını belirten Kaynar, tarlada kilosu 24 liradan alıcı bulunuyor. Bu durum, çiftçiler için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.