Sıfır Atık Projesi

Sıfır Atık Projesi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" hakkında bilgilendirme ve uygulamaya geçiş toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde uygulamaya geçen projenin amacı hakkında kurum amirlerine bilgi verildi.

Vali Pekmez, yaptığı konuşmada, projenin bir yatırım projesi olmadığını ancak ülke geleceği açısından çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Pojenin birinci amacının israfın önlenmesi olduğunu ifade eden Pekmez, "Projenin ikinci amacı da oluşan atığın azaltılmasıdır. Üçüncüsü ise atığın en kapsamlı şekilde geri dönüşüme kavuşturulmasıdır. Bu sayede kıt kaynakların daha verimli kullanılması yolu da açılmış olacak. Yine çevrede oluşan zararların önlenmesi ve ülkemiz açısından çocuklarımıza, torunlarımıza gelecek nesillere daha iyi bir kaynak sunumu yapmamız gerekiyor. Bu nedenle bu projeyi iyi bir şekilde uygulamamız gerekiyor.” dedi.

Projenin uygulanmasının ilk önce kamu kurumlarından başlayacağını vurgulayan Pekmez, şunları kaydetti.

“Okullar ve belediyeler katılımıyla etkin şekilde uygulanacak proje ile vatandaşlarımızı da bu konuda daha duyarlı hale getireceğiz. Bu konuda kurum amirlerimiz ve kaymakamlarımızdan beklentim, proje ile bizzat ilgilenmeleri, süreç içinde yapılacak işlerin yapılıp yapılmadığını kontrol ederek alışkanlığın kazandırılmasını sağlamalarıdır. Bu projede başarı, geleceğimiz için sizlerin bizlerin bu işin üzerinde durması ile olur. Evrak üzerinde plan yapıp kalınmamalı. Bu konuda hassasiyet gösterelim.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :