Sıfır Araç Alacaklar Dikkat! 15 Ocak Sonrasında Fiyatlarda Kur Kaynaklı Zam Bekleniyor

Sıfır Araç Alacaklar Dikkat! 15 Ocak Sonrasında Fiyatlarda Kur Kaynaklı Zam Bekleniyor

Sıfır araç alacaklara uzmanından önemli uyarı geldi. 15 Ocak'tan sonra zam bekleniyor.

Otomotiv sektöründe sıfır araç almayı planlayanlar için önemli bir uyarı var. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç'un açıklamalarına göre, 15 Ocak sonrasında sıfır araç fiyatlarında kur kaynaklı bir zam dönemi başlayabilir. Bu durum, yılın son otomobil kampanyaları kapsamında avantajlı fiyatlarla araç sahibi olmayı düşünenleri etkileyebilir.

Erkoç, uzatılan ikinci el araç satış şartlarıyla ilgili olarak, "Bu uygulamalardan sonra sıfır araçlar gerçek değerine indi. Sıfır araçlar inince ikinci el araçlar da gerçek değerine gelmiş oldu. Şu anda piyasada yüzde 20-25 oranında bir düşüş oldu" şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araç ticaretine ilişkin yaptığı yönetmelik değişikliği, sektörde yeni bir dönemi başlatırken, Erkoç, kurun yükselmesinin fiyatlar üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor. Kurun artış eğiliminde olması durumunda, sıfır araç fiyatlarında önemli bir artış yaşanabileceği belirtiliyor.

Erkoç, konuyla ilgili olarak şu uyarıda bulunuyor: "Eğer kur yükselmeye devam ederse fiyatlar kesinlikle etkilenir. Bu yüzden gerçek ihtiyaç sahipleri araç almak isteyenler bir an evvel araçlarını alsın diyoruz. Yılbaşından sonra Ocak ayının 15’inden sonra fiyatların yine yükselebileceğini düşünüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.