Şifa olsun diye içilen ballı süt, gerçekten şifa oluyor mu

Şifa olsun diye içilen ballı süt, gerçekten şifa oluyor mu

Diyetisyen Elif Akçeken, kış aylarında grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemini vurgulayarak, doğal yöntemlerle hastalıklardan korunma yollarını açıklıyor.

Havalar soğuduğunda, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların artmasıyla birlikte, bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin önemi giderek artıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Medical Park Florya Hastanesi Diyetisyeni Elif Akçeken, mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bağışıklık sistemini desteklemenin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, grip ve soğuk algınlığına karşı alınabilecek önlemleri sıralıyor.

Dyt. Akçeken'e göre, grip, soğuk algınlığı ve benzeri hastalıkların kontrolü ve tedavisi, bitkilerden izole edilen kimyasal veya biyokimyasal maddelere dayanıyor. Bu maddeler arasında çeşitli polifenoller, flavonoidler, saponinler, glikozitler ve alkaloidler bulunuyor.

Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal bir kalkan oluşturmanın pratik yollarını da paylaşan Akçeken, özellikle ekinezya, adaçayı ve kakule gibi bitkilerin üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu ve tedavi edici etkilere sahip olduğunu belirtiyor. Bu bitkilerin çay şeklinde tüketilerek hastalıklara karşı direnci artırabileceğini ifade ediyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere de değinen Akçeken, kuersetin içeren elma, kırmızı soğan, çay, kırmızı üzüm, brokoli ve kiraz domates gibi besinlerin soğuk algınlığına karşı koruyucu rol oynayabileceğini söylüyor. Ayrıca meyan kökü ve Afrika sardunyası gibi bitkilerin öksürük ve soğuk algınlığına karşı etkili olduğunu belirtiyor.

Ancak, Akçeken uyarıyor: özellikle kış aylarında tüketilen ballı süt gibi doğal karışımların yanlış kullanımı, sağlık açısından zararlı olabilir. Balın yüksek sıcaklıkta kaynatılması, içindeki besleyici öğelerin yok olmasına neden olabilir. Bu nedenle, balı eklemek için sıcaklığın 80 derecenin altına düşmesini beklemek daha doğru olabilir.

Akçeken, bitkisel takviyelerin etkilerinin kişiden kişiye değişebileceğini ve herhangi bir takviye kullanmadan önce bir sağlık profesyoneliyle görüşmenin önemini vurguluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.