Şiddetli fırtınada insanların uçmamak için ağaçlara tutunduğu anlar kamerada

Bursa, dün gece hızı zaman zaman 95 kilometreyi bulan şiddetli bir fırtına ile sarsıldı. Fırtınada dışarda olan vatandaşlar ayakta durmakta güçlük çekti. Korunmak için direklere ve birbirlerine tutunmak zorunda kaldılar.

Bursa, dün gece etkili olan ve zaman zaman 90 kilometreye kadar ulaşan şiddetli fırtına nedeniyle adeta felç oldu. Osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda, fırtınanın etkisiyle devrilen bir motosiklet sürücüsü ve ona yardım etmeye çalışanlar, ayakta durmakta zorlanırken çevredeki vatandaşlar da fırtına nedeniyle büyük zorluklar yaşadı.

Gökdere Vadisi'nde ise fırtına sokaktaki insanları hazırlıksız yakalayarak dramatik anlara sebep oldu. İki kişi birbirine sarılarak ve ağaca tutunarak ayakta kalmaya çalışırken, bir genç ise köprü altında emekleyerek kendisini korumaya aldı.

Yıldırım ilçesinde ise fırtına bir giysi dolabını hareketlendirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, dolabın cadde üzerinde tehlikeli bir şekilde sürüklenmesi görüldü.

Valilik, fırtınanın etkisinin bugün 15.00'e kadar devam edeceğini açıklarken, AFAD ekipleri şehir genelinde sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak sabaha kadar vatandaşlara yardım eli uzattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.