Sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyve verildi

Sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyve verildi

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde aşırı sıcaktan bunalan hayvanlar, özel hazırlanan buzlu meyvelerden verilerek ve hortumla sulanarak serinletildi

BURSA (AA) - Hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceyi bulduğu Bursa'daki hayvanat bahçesinin sakinlerine, serinlemeleri için özel hazırlanan buzlu meyvelerden verildi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklardan olumsuz etkilenen Bursa Hayvanat Bahçesi sakinleri, günün büyük bölümünü gölgelik alanlarda ve havuzlarda geçiriyor.

Havuza girmeyen hayvanların, hortumlarla sulanarak serinlemeleri sağlanıyor. Hayvanlara, özel hazırlanan buzlu meyvelerden de veriliyor.

Bursa Hayvanat Bahçesi Müdürü Nermin Sığırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde hava sıcaklıklarının çok arttığına dikkati çekti.

Aşırı sıcak nedeniyle bunalan hayvanları rahatlatmak için çeşitli alternatifler ürettiklerini belirten Sığırcı, ''Bütün hayvanları kendi özelliklerine göre serinletmeye çalışıyoruz. Ayılara buzlu balık veriyoruz. Geyikleri ve tapirleri suya salıyoruz, tapirlere buzlu karpuz ve kavun yediriyoruz. Kimilerini hortumla suluyoruz, barınaktaki imkanlara göre sıcaktan etkilenmemeleri için her şeyi yapıyoruz.'' diye konuştu.

Öte yandan, hayvanat bahçesine gelen bir okulun öğrencileri, görevliler eşliğinde zürafaların özel alanlarına alındı. Çocuklar, getirilen ağaç dallarıyla zürafaları besledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :