Sevan Nişanyan Bilenlerin Bile Günlerdir Söyleyemediğini Söyledi

Ermeni Yazar Sevan Nişanyan'ın İsrail-Filistin Çatışması Üzerine Yaptığı Açıklamalar Tartışma Yarattı. Nişanyan Gazze için "bir açık hava toplama kampı" benzetmesi yaptı.

Sevan Nişanyan, Gazze Hakkındaki Düşüncelerini Paylaştı

Ünlü yazar ve dil bilimci Sevan Nişanyan, İsrail ve Filistin arasındaki uzun süredir devam eden çatışmaya dair çarpıcı bir açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, Nişanyan'ın "Gazze" ile ilgili yorumları büyük bir dikkat çekti.

GAZZE BİR AÇIK HAVA TOPLAMA KAMPIDIR

Nişanyan, videoda Gazze'yi "bir açık hava toplama kampı" olarak tanımlayarak, bu bölgedeki insanların 17 yıldır hapsedildiğini, açlıkla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ve zaman zaman bombalanan bir yer olduğunu ifade etti. Gazze'nin, Varşova Gettosu'na benzeyen bir yer olduğunu belirten Nişanyan, bu durumun insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı.

gazze.jpg

BARIŞ İÇİN ROCK FESTİVALİ DÜZENLİYORLAR

Daha da dikkat çekici olan, Nişanyan'ın videoda Gazze'deki bu zorlu koşulların yanı sıra, bu bölgedeki durumu protesto etmek amacıyla Gazze'nin hemen karşısına barış için bir rock festivali düzenlemeye kalkışanları eleştirmesi oldu. Nişanyan, bu tür bir etkinliği düzenlemenin "yüzsüzlük, alçaklık ve namussuzluk" olduğunu ve psikopat bir davranış olduğunu savundu.

KİMSENİN SÖYLEMEDİĞİNİ Mİ SÖYLEDİ?

Nişanyan'ın bu açıklamaları sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, İsrail-Filistin çatışmasının karmaşıklığı ve hassasiyeti göz önüne alındığında, bu tür görüşlerin nasıl değerlendirileceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum