Senegal'de trafik kazası: 14 ölü

Senegal'de trafik kazası: 14 ölü

DAKAR (AA) - Senegal'de minibüsün devrilmesi sonucu 14 kişi hayatını kaybetti. Yerel basında çıkan haberlerde, Magal kutlamalarına katılmak için Tuba...

DAKAR (AA) - Senegal'de minibüsün devrilmesi sonucu 14 kişi hayatını kaybetti.

Yerel basında çıkan haberlerde, Magal kutlamalarına katılmak için Tuba kentine gidenleri taşıyan minibüsün, aşırı sürat ve sürücünün aracın kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildiği belirtildi.

Haberlerde, kazada 14 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

Sağlık yetkilileri, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Aynı bölgede 3 gün önce meydana gelen trafik kazasında da 25 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

Tuba kenti, Müridi tarikatı Şeyhi Ahmadu Bamba'nın şehri olarak biliniyor. Bamba'nın 1887'de Kur'an-ı Kerim'de adı geçen Tuba ağacından esinlenerek büyük bir ağaç etrafına kurduğu şehir, o günden bu yana Senegal'deki Müslümanlar tarafından kutsal kabul ediliyor.

Aynı dönemde Müridi tarikatını da kuran Bamba, Batılıların misyonerlik faaliyetlerine karşı koyması ve halkın İslam'la bağını koparmaması için verdiği çabalarla tanınıyor.

Fransızlar tarafından Gabon'a sürgüne gönderilen Bamba'nın, 7 yıl boyunca ülkenin ormanlık bölgesinde tek başına yaşadığı rivayet ediliyor. Bamba'nın sürgüne gönderilmesinin yıl dönümünde Magal kutlamaları için binlerce Müslüman Tuba'ya akın ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :