Senegal hükümetinden muhalefete diyalog çağrısı

Senegal hükümetinden muhalefete diyalog çağrısı

DAKAR (AA) - Afrika ülkesi Senegal'de, iktidar partisinin düzenlediği diyalog görüşmelerine muhalefet kanadından birçok siyasi parti katılmayacaklarını...

DAKAR (AA) - Afrika ülkesi Senegal'de, iktidar partisinin düzenlediği diyalog görüşmelerine muhalefet kanadından birçok siyasi parti katılmayacaklarını açıkladı. Bunun üzerine hükümet, muhalefete diyalog çağrısı yaptı.

Senegal basınında çıkan haberlere göre, İçişleri Bakanı Ali Nguille Ndiaye başkanlığında, seçimlerde şeffaflık ve hükümet ile muhalefet partileri arasındaki diyalog kanallarının sağlıklı işlemesi için düzenlenen görüşmeler başkent Dakar'da başladı.

Toplamda 294 siyasi partinin davet edildiği toplantılara başta Wattu Senegal ve Taxawu Senegal olmak üzere birçok muhalefet partisi katılmayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Basın Danışmanı El Hadji Hamidu Kasse ise basına verdiği demeçte, siyasi partilere görüşmelere katılma çağrısı yaptı.

Kasse, seçimlerin şeffaflığı konusunun detaylarıyla konuşulup tartışılması için bütün siyasi partilerin görüşmelere katılmasının önemine değinerek politikacıların çözüm odaklı davranmaları gerektiğini söyledi.

Demokratik ülkelerde diyaloğun her zaman önemli olduğunu vurgulayan Kasse, görüşmelerde ayrıca siyasi partilerin modernizasyonu ve mali durumlarının da tartışılacağını dile getirdi.

Senegal'de muhalefet, 30 Temmuz'daki genel seçimlerde usülsüzlük yapıldığını ileri sürerek iktidarın seçimleri maniple ettiğini savunmuştu.

Yaklaşık 300 siyasi partinin olduğu Senegal, bu oranla dünyada en çok parti barındıran ülke olarak biliniyor. Buna karşın ABD'de 25, Fransa'da 54, Nijerya'da 31, Fildişi Sahilleri'nde 130 ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ise 155 siyasi parti bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :