Selçuklu’dan geleceğe büyük yatırım

Selçuklu’dan geleceğe büyük yatırım

Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen “Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde” projesi kapsamında Bilecik ve Söğüt'e kültür turları gezisi yerel basın mensuplarının katılımıyla devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi'nin yeni kültür projesi “Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde” ile Konya'dan Bilecik ve Söğüt'e yüksek hızlı tren ile kültür turları yapılıyor.  İlk etapta 1.400 kişinin yararlanacağı etkinlik kapsamında her gün 40 kişilik turlar ile Selçuklu torunları Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi’ye duaya gidiyor. Gezi yolculuğu sırasında Memleket gazetesine değerlendirmelerde bulunan Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’ya yapılan yatırımları değerlendirdi. Çanakkale gezilerinden Sille Barajı projesine kadar tüm büyük projeleri anlatan Başkan Altay, “Selçuklu ve Konya’nın geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

 10 BİN GENÇ ÇANAKKALE’YE GİDİYOR

Geçtiğimiz yıl Çanakkale Gezisini düzenlediklerini söyleyen Altay, Çanakkale Gezilerinin 8 yıllık bir özlem olduğunu söyledi. İlk göreve geldiği zamanlarda gençleri Çanakkale’ye götürmeyi arzuladığını söyleyen Başkan Altay, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Çanakkale Gezilerini büyük bir çalışma sonucu gerçekleştirdik. Lise 2’inci sınıf öğrencilerinin tamamını Çanakkale’ye götürdük. Bu yıl referandumdan dolayı bazı gecikmeler oldu. Eylül ayından sonra Çanakkale gezilerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu yıl hedef 10 bin gencimizi Çanakkale’ye götürmeyi hedefliyoruz. Çanakkale’de aslında Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu yer diyebiliriz. Burada hedef büyük ve güçlü bir Türkiye’nin oluşması için geçmişten aldığımız gücü çocuklarımıza ve gençlerimize iletmektir. Gelecek için tek bir sermayemiz gençlerimizidir. Özellikle Çanakkale ruhunu gençlerimize aşılamak bizim için çok önemli” dedi.

“GENÇLERİMİZE GEÇMİŞİMİZE GÖTÜRÜYORUZ”

Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Bilecik ve Söğüt gezilerinin gençlere geçmişimizi anlatmada büyük fırsat olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Gençlerimizi geçmişimize götürüyoruz” dedi. Bilecik gezisinin detaylarını anlatan Altay, “Bu zamana kadar bin 400 hemşerimizi Bilecik’e götürdük. Burada hedefimiz; Osmanlı’nın başlangıcı olduğu şehirlere Konya’dan bir ziyaret gerçekleştirmek. Anadolu’yu bize yurt haline getiren Selçuklu Devleti’nin başkentinde yaşıyoruz. Söğüt ve Bilecik gezisiyle Osmanlı fidesinin yeşerdiği yere gidiyoruz.  Bilecik’e her gün 40 kişiyi gönderiyoruz. Bilecik gezisinin ilk etabı bitiyor ve geri kalan etaplara sonbahar aylarında devam edeceğiz. Burada daha çok kayıt alarak götürmeyi planlıyoruz. Bu iki projenin gerçekleşmesinin temel nedeni ulaşım imkânlarının artmasıdır. Konya’daki hava alanını gelişmesi, YHT Konya’dan İstanbul’a kadar gitmesi bizi bu işler için cesaretlendirdi. Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzeri şehrimize bu büyük projeleri kazandıranlara teşekkür ediyoruz. Bu projelerde vatandaşa hizmet olarak geri dönüyor” şeklinde konuştu.

SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ, KONYA’NIN YÜKÜNÜ ÜSTLENİYOR

Selçuklu ilçesindeki yatırımları ve yeni projeleri anlatan Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nin büyük bir proje olduğuna değindi. Selçuklu Kongre Merkezi’nin, Anadolu’nun en büyük kompleksi olduğunun altını çizen Altay, “Bu projenin yapım aşamasında müteahhitlerden kaynaklı gecikmeler yaşandı. Artık iş sona geldi. Bundan sonra Konya’ya ne katacağını konuşmaya geldik. 100 Milyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. 18 ayrı salon inşa ettik. Mimarisi de şehre kimlik sağlayan binalardan birisi oldu. Selçuklu Kongre Merkezi artık bitime yaklaştı. Şehirde büyük organizasyonlar için önemli bir merkez konumunda olacak. Otopark sorunu yaşanmaması için arka tarafta 860 araçlık bir otopark inşa ediyoruz. Konya’nın yeni cazibe alanı olaşacak. Konya artık kongre turizminden yeni paylar alacak. hemen yanı başındaki otelle de kongre merkezimiz daha avantajlı bir konumda olmuş oluyor. Selçuklu Kongre Merkezi’miz kullanıma girdiği zaman ne kadar büyük bir proje olduğu ortaya çıkacak. Çok büyük ve kimlikli bir bina ortaya çıkacak. Tabiî ki bu işlerde her şey planlandığı gibi gitmiyor ve bazı aksaklıklar meydana geliyor” dedi.

Fizibilite çalışmalarından da bahseden Başkan Altay, Kongre binaları için 2 yıl önceden fizibilite çalışmaları yapıldığını söyledi. Şu anda Konya’da yeterli kongre merkezi bulunmadığını aktaran Altay, “Aynı anda tüm ihtiyaçları halledecek bir kongre merkezi olacak. Konya’daki üniversiteleri de işin içine kattığımızda Selçuklu Kongre Merkezi, Konya’nın büyük bir yükünü üstlenmiş olacak” sözlerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ İKİNCİ İLÇESİ

Selçuklu ilçesinin sorunları ve en memnun olunan durumlarla ilgili anket çalışmaları yaptıklarını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Altay, Selçuklu Belediyesi’nin sorunlarını için yaptırılan son anketin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarından, Selçuklu’nun en büyük sorununun ‘Hiçbir sorunu yoktur’ cevabının çıktığını söyleyen Altay, küçük sorunların dışında büyük sorunlar olmadığını aktardı. Memnun olunan sonuçları da açıklayan Başkan Altay, Temizlik işlerinin en beğenilen hizmet olduğunu söyledi. Yılda iki anket yaptıklarını da söyleyen Altay, “Şu anda temizliğe büyük bir yatırım yaptık. 21 milyonluk bir temizlik araçlarına yatırım yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en temiz ikinci ili olduk” dedi.

“EN BÜYÜK YATIRIM GENÇLERE YAPILAN YATIRIMDIR”

Gençlere büyük önem verdiklerini sözlerine ekleyen Altay şöyle konuştu: “Selçuklu ilçesi genç nüfusun yoğun olduğu bir bölge. Özellikle Bosna Hersek Mahallesinde yoğun bir genç nüfus var. Bu gençlerle referandum sürecinde de sık sık buluşma fırsatımız oldu. Bosna Hersek mahallesinde Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi onlar için adeta bir ev haline dönüştü. Vize ve final dönemlerinde 24 saat açık tutuyoruz. Bunların yanında öğrenci gruplarının projelerine burada destekler veriyoruz. Şu anda yeni bir gençlik merkezi için bir çalışma başlattık. Yeni gençlik merkezimiz daha büyük olmasını planlıyoruz. Bunların tamamı gençlerle iletişim kurmaktır. Burada okuyan gençler 4 yıl okuduktan sonra Selçuklu’nun adeta bir elçisi olmasını istiyoruz. İlk yıl geldiklerinde şehirle ilgili bazı ön yargıları oluyor fakat gidecekleri zaman bu ön yargılar tamamen yıkılıyor ve burayı her zaman özleyecekleri bir yer olarak ayrılıyorlar. Gençlerimiz, 15 Temmuz’da da gerekeni yaptıkları için artık daha değerliler ve onlara her zaman sahip çıkmaya çalışıyoruz”

AKINCILAR VE ESENLER DÖNÜŞÜYOR

Selçuklu’da kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Altay Sille Yolu üzerindeki Akıncılar ve Esenler Mahallesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Şefik Can Caddesi ve Hoca Cihan mahallesinde yapılan imarlarla şehre yenilik geldiğini söyleyen Altay,  Sille Yolu üzerindeki Akıncılar ve Esenler mahalleleri için yapılmaya başlanan kentsel dönüşüm projesini anlattı. Altay Şu anda en büyük dönüşüm yapılması gereken yerin Akıncılar ve Esenler mahallesi olduğunu söyledi. Bu mahallelerde kentsel dönüşüm ofisi açtıklarını söyleyen Başkan Altay, “Vatandaşlarla birlikte çalışmalarımız sürüyor. Burasını dönüştürebilirsek şehrin en güzel yerlerinden biri olmaya aday gösterilecektir” dedi.

img_6590.jpg

SELÇUKLU SPOR KULÜBÜ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AMATÖR SPOR KULÜPLERİNDEN OLDU

Yaz Spor okullarını değerlendiren Altay, Yaz spor okullarında 13 branşta 10 binden fazla çocuğa hizmet verdiklerini söyledi. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü’nün Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olduğuna işaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Altay, “Yaz spor okulları ve Selçuklu Spor Kulüpleri için 68 adet spor okulu tesisi açıyoruz. Yaz Spor okulları için şu ana kadar sadece ilk gün 4 bin 600 kişi kayıt yaptırdı. Şu anda kayıt sayısı 6 bin 500’e ulaştı. Okullar kapandıktan sonra da bu rakam yaklaşık iki kat olacak. Selçuklu Spor okulları artık bir marka haline geldi. Sadece yaz aylarında değil öğrencilerimize her mevsim servislerle birlikte hizmet veriyoruz. Avrupa standartlarında tesislerimiz, profesyonel antrenörlerimizle birlikte çok uygun rakamlara bu hizmetleri veriyoruz. Bu yıl ilk kez Binicilik branşını açtık.  Yaz spor okullarında yetiştirdiğimiz çocuklarla Balkan ve Avrupa şampiyonları çıkartıyoruz. Şu anda 12 spor salonumuz, bir tenis kortumuz, iki yüzme havuzumuzla bu projeler yürütülüyor. Spora ve sporcuya yatırım yapmaya devam ediyoruz. Selçuklu Belediye Spor Kulübü’nün ‘Su Topu’ takımı var ve şampiyonluğu da bulunuyor. Şu anda Selçuklu İlçesinde spora başlama yaşı 3 oldu. Selçuklu Belediyesi’nin diğer ilçelerden bir faklı yanı da spora ve sporcuya yaptığı yatırımlardır. bu yatırımlar hem Konya için hem de Türkiye sporu için oldukça önemlidir. Selçuklu Spor Kulübü, Avrupa standartlarında tesis ve profesyonel antrenörleriyle Türkiye’nin en iddialı kulüplerinden bir tanesidir. Tüm çocuklarımızı da yaz aylarında spor okullarında kayıtlara davet ediyoruz. Aileler bu konuda mutlaka bizimle görüşmeliler. Zaten servislerle geldikleri için her şey onlar için düşünüldü” şeklinde konuştu.

bilecik-gezi--(1).jpg

SİLLE BARAJI, KONYA’YA YENİ BİR MARKA OLACAK

Sille’deki baraj çalışmasını anlatan Altay, Konya’nın yeni bir marka kazanacağını söyledi. Tekne gezileri ve su kenarında dinlenme alanları bulunacağını söyleyen Sille Barajı’nda insanların tüm streslerini atacaklarını söyledi. Sille Barajı’nın 20 milyon liralık bir yatırım olduğunu da söyleyen Altay, “Şu anda bu barajın bitimine yaklaştık. Temmuz ayı sonlarına doğru Sille Barajı vatandaşların hizmetine girmiş olacak. Sille Barajı, Konya için yepyeni bir alan olacak. Şu anda 3 adet tekne alındı kaptanların eğitimi sürüyor. bunların yanında yürüyüş, dinlenme alanları, restoranlar, kır kahvehaneleri ve bir çok yapısıyla Konya’ya yeni bir oluşum kazandıracağız. Sadece bu yıl tamamlanan Selçuklu Kongre Merkezi, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’nin (SOBE) ve Sille Barajı’nın toplam yatırım değeri 140 milyon lira oldu. Şehrimize büyük hizmetler vermekten gurur duyuyoruz ve bu hizmetler büyüyerek devam edecek” dedi. Sami Gediz – Memleket