Selam 2 milyona koşuyor TIKLA İZLE

Selam 2 milyona koşuyor TIKLA İZLE

Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı 'SELAM' 2 milyon seyirciye koşuyor.

Selam filmi 2 milyon seyirciye koşuyor.  4 ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğini taşıyan Selam büyük ilgi görüyor.  Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı “SELAM”ın yapımcılığını Sabri Koç, konsept danışmanlığını Haluk Örgün, yönetmenliğini Levent Demirkale üstleniyor. Senaryosunu Necati Şahin’in yazdığı “Selam” filminin dağıtımını Warner Bros yapıyor. 1,5 milyon'dan fazla kişinin izlediği film 2 milyona koşuyor.

BEYŞEHİR'DE DE VİZYONA GİRDİ

Beyşehir'de sinema olmadığı için Konya'dan bir sinema firması ile anlaşarak Beyşehirlilerin ayağına sinemayı getirdi. Vizyona yeni giren Selam filmini Beyşehir'e getirerek kültürel etkinliğe imza attı.Saat 18: 00'da gösterilen filmin galasına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Beyşehir Garnizon Komutanı Mustafa Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve daire amirleri katıldı. Beyşehir Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Taşçı, filmi çok beğendiğini, çoğu zaman duygu dolu anlar yaşadıklarını belirtip, "Eğitim Gönüllüleri hiç tanımadıkları topraklara bir an bile düşünmeden gitmiş ve oradaki insanlara eğitim hizmetleri vermişler. Fedakarlık diye tabir edilen duygu bu olsa gerek. Filmin yapımcılarına, filmi buraya getiren BEYSİAD'a ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

selam_9409463[1].jpg

selam_1866409[1].jpg

SELAM  FİLMİNİN FRAGMANI
zzzzzzzzuntitled-2-copy-013.jpg

SELAM KÜNYE

TÜR                                     : Dram

YAPIM YILI                           : 2013

ÜLKE                                  : Türkiye

GÖSTERİM TARİHİ               : 29 Mart 2013

YÖNETMEN                        : Levent Demirkale

OYUNCULAR                      : Burçin Abdullah, Yunus Emre Yıldırımer, Turgay Kurkçu , Emre Karakoç

FİLMİN KONUSU

Selam'da Harun, Zehra ve Adem'in hikayesi anlatılıyor. Harun, Zehra ve Ademidealleri olan 3 öğretmendir. Eğitim aşkıyla geride ailelerini, yurtlarını bırakarak, 3 farklı kıtaya doğru yola koyulurlar. Adem, Bosna Hersek’e doğru yollara düşerken, ardında hamile eşini bırakmıştır. Zehra ise Afganistan’a doğru giderken aşık olduğu Harun’un sevgisini yüreğine gömer. Harun ise geçmişi bir kenara bırakarak, fakirliğin halen hüküm sürdüğü eski sömürge devleti Senegal’a doğru yola çıkar. Açlığın, yoksulluğun hatta yer yer halen savaşın hüküm sürdüğü bu farklı topraklara barışı, dostluğu, kardeşliği ve yardım götürmeyi amaç edinen isimsiz kahramanlar, eğitim aşkını kendi yaşamlarının üstüne koyarlar. Her ülkeye yeni hatıralar, yeni hayatlar hediye ederler...

selam-afisi-001.jpg

 

 

 

 

 

Etiketler :