Şehrin Azizinden  Çorba ikramı

Şehrin Azizinden Çorba ikramı

55 yaşındaki Lokman Yıldız, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde çorba ekmek dağıtarak insanlara yardımda bulunuyor

Her hafta pazartesi, Çarşamba ve cuma günleri Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi  önünde şahsi aracıyla gelerek çorba dağıtan Lokman Yıldız, yaptığı işten büyük mutluluk duyduğunu belirterek Memleket gazetesine konuştu.

img_9600-001.jpg

Sabah 05.00’te kalkarak eşiyle birlikte 20 litre çorba pişiren Lokman Yıldız, saat 07.00’de pişirdiği çorbayı ücretsiz olarak dağıtıyor.

img_9589.jpg

YAZIN LİMONATA, KIŞIN ÇORBA

Aslen Cihanbeyli Pınarbaşı mahallesinden olan Lokman Yıldız, yaklaşık 20 yıldır Aydınlık Evler Mahallesinde oturuyor. Yaz aylarında da mahalle içinde ücretsiz limonata dağıttığını söyleyen Esnaf emeklisi Lokman Yıldız, kış aylarında hastaneye gelen ve yoldan geçen insanlara sıcak çorba ikram ediyor. 

img_9594.jpg

İMKANIM OLSA TÜM HASTANELERDE DAĞITACAĞIM

Tüm Türkiye’ye örnek olan Lokman Yıldız, imkanı olduğu takdirde Konya’da tüm hastanelerde çorba dağıtmayı istediğini ifade etti. Aynı zamanda yaptığı işten büyük mutluluk dağıttığını dile getiren Yıldız, “Bu hastaneye köylerden ilçelerden her gün yüzlerce insan geliyor.

img_9597.jpg

Birçoğu yemek yemeden hastaneyi adres sorarak buluyor. İnsanlar nerede yemek yiyeceklerini de bilmiyor. Burada insanlara içecekleri kadar çorba ve ekmek dağıtıyorum.  Allah bana imkan verse tüm hastanelerde dağıtmak isterim. Vatandaş benden çorba içinde çok mutlu oluyorum.

img_9605.jpg

Vatandaşlar da yaptığım bu işi  çok iyi karşılıyor ve herkesten hayır duası alıyorum” dedi.

img_9614.jpg

ESNAFLAR RAHATSIZ OLDU

Vatandaşın gönlünde taht kuran Lokman Yıldız, çevredeki esnafın bu durumu tepki gösterdiğinden yakındı. Birçok esnaftan hakkında şikayet geldiğini sözlerine ekleyen, “Bazı esnaflardan şikayetler geliyor. Çevre esnafı işimizi kesiyor diye beni şikayet ediyorlar.

img_9610.jpg

4 çocuk vardı hepsini evlendirdim. Hayatımın son gününe kadar çorba ve limonata dağıtmaya devam edeceğim.” Şeklinde konuştu. Servet R. Çolak – Memleket  

lokman-yildiz--(2).jpg