Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Mardin Valisi Yaman:"Çanakkale, imkanı az ancak imanı çok olan milletin, imkanı çok ama imanı az olan bir dünya devletlerine karşı kazandığı önemli bir zaferdir. Bizim imanımız, düşmanın ise imkanı vardı"

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Çanakkale, imkanı az ancak imanı çok olan milletin, imkanı çok ama imanı az olan bir dünya devletlerine karşı kazandığı önemli bir zaferdir. Bizim imanımız, düşmanın ise imkanı vardı." dedi.

Yaman, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci Yılı dolayısıyla düzenlenen programda şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce bir otelde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Çanakkale, 15 Temmuz ve terörle mücadele şehitleri için dua edildi.

Aynı zamanda Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürüten Vali Yaman, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Çanakkale'de imkanı olmayan imanlı bir milletin destanlaştığını vurgulayan Mustafa Yaman, şöyle dedi:

"Çanakkale, imkanı az ancak imanı çok olan milletin, imkanı çok ama imanı az olan bir dünya devletlerine karşı kazandığı önemli bir zaferdir. Bizim imanımız, düşmanın ise imkanı vardı. Çanakkale'de bizi boğmaya çalışan yedi düvele karşı ülkemizin insanı Çanakkale'yi geçilmez yaptı. Milletimiz sadece Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda değil, yüzyıllardır dünya devletlerine karşı amansızca mücadele etmiş ve çeşitli zaferler kazanmış. Bu zaferlerde de elbette binlerce şehitlerimiz var."

Vali Yaman, Çanakkale'de, 15 Temmuz'da ve terörle mücadelede de şehitler verildiğini anımsattı.

Terörle mücadelenin sürdüğüne işaret eden Yaman, "Şu bilinmeli ki; Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetimiz, ülkemizin gündeminden terör belasını bitirecektir. Buna söz verdik. İnşallah hep beraber Mardinimizi ve bölgemizi terör belasından kurtaracağız." diye konuştu.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da 15 Temmuz 'un sıradan bir gün olmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu yüzyıllık süre içerisinde Türkiye 18 Mart'a benzeyen bir çok günlerden geçti. 15 Temmuz, 18 Mart'ta elde edilen bağımsızlık ruhunu, özgürlük ruhunu katletmek ve öldürmek isteyen güçler harekete geçtiler ama bu ülkeyi canıyla muhafaza eden insanlar, bu kalkışmaya hiçbir şekilde izin vermediler."

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise 15 Temmuz'un "ikinci sivil kurtuluş savaşı" olduğunu ifade ederek, "15 Temmuz gecesi tek bir hedef vardı, o da milletti. Milletimiz, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla akın etti. Hainlere hiçbir zaman geçit vermedi. Milletimiz dünya tarihinde yine görülmemiş bir destan yazdı. Şehit ve gazi yakınları bizim en kıymetli emanetlerimizdir." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :