Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:"Vatan savunması uğruna toprağa düşen yiğitlerin onca zor koşula rağmen ulusumuza kazandırdığı Çanakkale Zaferi yalnızca Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de kaydettiği önemli zaferlerden biridir"- "Çanakka

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Vatan savunması uğruna toprağa düşen yiğitlerin onca zor koşula rağmen ulusumuza kazandırdığı Çanakkale Zaferi yalnızca Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de kaydettiği önemli zaferlerden biridir." değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin şanlı tarihinin, kahramanlık destanlarıyla süslenen zaferlerle dolu olduğunu belirtti.

Bu zaferlerin yüzyıllar sonra da yankılanmaya, inanca inanç, güce güç katmaya devam edeceğinin altını çizen Müezzinoğlu, 18 Mart 1915'te, Çanakkale'de bir milletin yeniden doğuşunu sağlayan milli mücadele ruhunun 102 yıl sonra bugün de herkesin gönlünde hala aynı minnet ve saygıyla karşılık bulduğuna dikkati çekti.

20. yüzyılın başında Osmanlı Devleti'nin üç kıtaya yayılan bir savaş döngüsünde onlarca cephede vatan savunması için savaş verdiğini anımsatan Müezzinoğlu, bir savaşın kaderinin zafere dönüştüğü bu cephelerden en önemlisinin düşman kuvvetlerce İstanbul’un ele geçirilmesinin hedeflendiği ancak Gazi Mustafa Kemal komutasında düşmanın bozguna uğratıldığı Çanakkale Cephesi olduğunu vurguladı.

Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya tarihini değiştirecek bir savaşın çağrısını yaparak, Türk milletini Çanakkale’de kara ve deniz savaşlarıyla parçalamak isteyen düşmanlarımız, emsali görülmemiş bir destanın muhatabı olmuştur. Çanakkale cephesinde vatan savunması adına siperlerde gözünü kırpmadan can veren ecdadımızın yazdığı kahramanlık destanı tarihin en parlak sayfalarında anılmaya devam etmektedir.

Vatan savunması uğruna toprağa düşen yiğitlerin onca zor koşula rağmen ulusumuza kazandırdığı Çanakkale Zaferi yalnızca Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de kaydettiği önemli zaferlerden biridir. Bu zafer; 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşı sırasında 215 okkalık mermiyi üç kez kaldırıp namlunun ucuna sürerek zafere giden yolu açan Seyit Onbaşı'nın, askerimize Mehmetçik adını veren Bigalı Mehmet Çavuş'un, bir avuç askeriyle koca orduyla baş eden Yahya Çavuş’un, korkusuz 57. Alay'ın, cephelere mermi taşıyan, gazilerimizin yaralarına merhamet dokuyan kadınlarımızın, Çanakkale'yi geçilmez kılan Kınalı Ali'lerin, 'yaşım kaç' demeden vatan aşkının şehadetine yürüyen ana kuzularının zaferidir."

Mehmet Müezzinoğlu, milli mücadele inancının ve ruhunun ilk meşalelerinin yakıldığı Çanakkale Zaferi'nden 102 yıl sonra da milletin aynı inanç, kararlılık ve ruhla geçmişine, bugününe ve geleceğine sahip çıkmaya devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimiz, gönlümüzün en yüce mertebesinde daima saygı ve sevgiyle anılacak ve onların yazdığı kahramanlık destanı; kadınımız, erkeğimiz, gencimiz, yaşlımız ve bağımsızlık aşkımız ile daima geleceğe uzanacaktır.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk milletinin varlığı uğruna bir an bile tereddüt etmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler