Şehir Üniversitesi ile Moodist arasında iş birliği

Şehir Üniversitesi ile Moodist arasında iş birliği

İSTANBUL (AA) - İstanbul Şehir Üniversitesi ile "Türkiye'nin ilk özel kadın ruh sağlığı, yataklı çocuk-ergen psikiyatri ve bağımlılık merkezi" olarak...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Şehir Üniversitesi ile "Türkiye'nin ilk özel kadın ruh sağlığı, yataklı çocuk-ergen psikiyatri ve bağımlılık merkezi" olarak kurulan Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi arasında, klinik psikoloji konusunda iş birliği anlaşması yapıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, iş birliği kapsamında Şehir Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı mezunları, Avrupa Psikologlar Birlikleri Federasyonu yetkilendirmesiyle Türk Psikologlar Derneğince (TPD) verilen Europsy Sertifikasını alabilme olanağı sağlayacak uygulama programından yararlanabilecek.

İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde kurulan Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı, klinik psikoloji alanında kuram ve uygulamanın bütünleşmesi gereğinden hareketle hayata geçirdiği çalışmaları Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi ile imzaladığı iş birliği anlaşmasıyla bir adım daha ileri taşıdı.

Diğer yandan TPD'nin Klinik Psikoloji Programları Akreditasyonu Yönetmeliği'ne uygun olarak kurulan programın klinik uygulama ayağı da bu iş birliği sayesinde çeşitlilik kazanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :