Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı Alt Geçidi Hizmete Açıldı

Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı Alt Geçidi Hizmete Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı'nın alt geçit kısmının hizmete açıldığını duyurdu. Yeni kavşak, toplu ulaşım açısından önemli bir adımı temsil ediyor.

Konya'da altyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, 1.5 milyar lira maliyetle devam eden 4 köprülü kavşak projesinin bir parçası olan Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı'nın alt geçit bölümünün hizmete açıldığını müjdeledi. Başkan Altay, açılışta TOGG ile bir sürüş yaparak, Konya'nın yeni köprülü kavşağına ilişkin heyecanını paylaştı.

Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı Alt Geçidi Hizmete Açıldı

Başkan Altay, köprülü kavşağın bölge için toplu ulaşım açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, alt geçidin, planlanan raylı sistem hattı üzerinden geçeceğini belirtti. Mart sonuna kadar üst yapının tamamlanacağını ve sinyalizasyonunun kurulacağını ifade eden Altay, köprülü kavşağın tamamen hizmete açılacağı tarihi sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

Ayrıca, Adliye'den Şehir Hastanesi'ne geçişte yayaların kullanımı için yürüyen merdivenli ve engelliler için asansörlü bir yaya üst geçidinin de tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Başkan Altay, bu adımların Şehir Hastanesi'ne erişimi büyük ölçüde kolaylaştıracağını belirtti.

Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı Alt Geçidi Hizmete Açıldı

Başkan Altay, konuşmasında Konya'nın ulaşım altyapısına sürekli yatırım yapılacağının altını çizdi. Köprülü kavşağın tramvayın çevre yolundan diğer tarafa geçişine destek sağladığını belirterek, Şehir Hastanesi ve Yeni Sanayi Sitesi'ne kesintisiz ulaşımın sağlanacağını vurguladı.

Son olarak, Başkan Altay, Şehir Hastanesi Önü Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı'nın şehre hayırlı olmasını temenni etti ve çevre yolundaki tüm noktalarda altyapı çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.