Şehidin babası görevine iade edildi

Şehidin babası görevine iade edildi

Oğlunun Afrin’e düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olmasıyla tabutu omuzlayan Ahmet Koç, komisyon kararıyla Belediyedeki görevine geri döndü.

15 Temmuz hain darbe girişimin ardından FETÖ ile bağlantılı olan kişiler devlet kurum ve kuruluşlarından ihraç edilmeye başlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Ahmet Koç, FETÖ ile ilişiği bulunduğu gerekçesiyle görevinde alınmıştı. Daha sonra Afrin’e düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda Ahmet Koç’un oğlu Abdullah Taha Koç, şehit olmuştu. Hava alanındaki tabutu almaya giden Baba Ahmet Koç, tabutu sırtına aldığı görüntülerle hafızalara kazınmıştı. OHAL Döneminin bitmesinin ardından yapılan Komisyon kararı ile Ahmet Koç eski görevine geri döndü. Konya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan babası Ahmet Koç , 22 Kasım 2016’da yayımlanan KHK ile görevinden ihraç edilmişti.

OHAL İNCELEME KOMİSYONU ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Komisyon bugüne kadar 26 bin başvuruyu karara bağladı. İhraç edilen bin 560 kişi komisyon kararı ile görevlerine geri döndü. Son yayımlanan 701 sayılı KHK ile hakkında işlem yapılanlar, Komisyona 5 Eylül 2018’e kadar başvurabilecek. Türkiye’de 2 yıl süren OHAL dönemi  resmen sona erdi. Süreçte KHK’larla 125 bin 678 kamu görevlisi ihraç edilirken , çok sayıda kurum ve kuruluşu da kapatıldı. KHK’larla toplam 131 bin 922 tedbir işlemi (ihraç,rütbe sökme,kapatma vb. )gerçekleştirildi. KHK’larla tesis edilen işlemlere karşı başvuru mercii olarak kurulan OHAL İnceleme Komisyonu’na 110  bin 84 kişi başvurdu.  Servet R. Çolak-Memleket