"Seçimler yenilensin..." AK Parti İstanbul için resmi başvuruyu yaptı!

"Seçimler yenilensin..." AK Parti İstanbul için resmi başvuruyu yaptı!

AK Parti İstanbul için resmi başvuruyu yaptı!

AK Parti, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki usulsüzlük iddialarının ardından Yüksek Seçim Kurulu'na olağanüstü itirazda bulundu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bugün yaptığı açıklamada "Elimizde yeniden kullanabileceğimiz bir imkan var. O imkan, olağanüstü itiraz hakkını öngörüyor. Biz de bu yolu kullanarak, 'Seçim sonucunu çok net etkileyecek olaylar var. Onun için bu itiraz yolunu kullanıyoruz ve İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz' diyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra AK Parti'nin Büyükçekmece başvurusu geldi.

"SEÇİM YENİLEME BAŞVURUSU HENÜZ YAPILMADI"

Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, "İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hususunda yapmayı düşündüğümüz başvuru, henüz gerçekleşmemiştir. 'Başvuruda bulunuldu' şeklindeki haberler doğru değildir, söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

 
 

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hususunda yapmayı düşündüğümüz başvuru, henüz gerçekleşmemiştir. "Başvuruda bulunuldu" şeklindeki haberler doğru değildir. Söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz.

 
15:28 - 9 Nis 2019
 
2.149 kişi bunun hakkında konuşuyor
 
 
 

Etiketler :