Savcıdan Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler için ağırlaştırılmış müebbet talebi!

Savcıdan Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler için ağırlaştırılmış müebbet talebi!

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın 4’ncü duruşması İstanbul 26. Ağır ceza mahkemesinde başladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve darbeye zemin hazırladıkları iddiasıyla hakklarında anayasal düzeni değiştirmeye ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve TBMM’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın 4’ncü duruşması İstanbul 26. Ağır ceza mahkemesinde başladı.

altans-AlAcak

Duruşmada tutuklu sanıklar Nazlı İlıcak, Şükrü Tuğrul Özşengül ile Fevzi Yazıcı hazır bulundu. Ahmet Altan ile Mehmet Altan ise duruşmaya görüntülü sistem ( SEGBİS) ile katıldı.

Savcı, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve darbeye zemin hazırladıkları iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın ‘anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Savcı Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu sanığın tutukluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.