Sarıyer'de Binali Yıldırım'ın 6 bin 351 oyu çöpe gidecekti!

Sarıyer'de Binali Yıldırım'ın 6 bin 351 oyu çöpe gidecekti!

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, Binali Yıldırım lehine olup da geçersiz sayılan 6 bin 351 oyun yeniden sayılması için İlçe seçim kurullarına itirazda bulundu.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Sarıyer 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarına AK Parti adayı Binali Yıldırım’a verilmiş toplam 6 bin 351 oyun geçerli olmasına rağmen geçersiz sayılarak kayda geçirildiği belirtilerek itiraz dilekçesi verdi.

Geçersiz sayılan oyların yeniden sayılmasının istendiği başvuru 1 ve 2. İlçe Seçim Kurulları CHP ve Saadet Partisi üyelerinin itirazına rağmen İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi.

İlçe Seçim Kurulu kararında da yer verilen dilekçede “AK Partili sandık kurulu üyeleri ve müşahitler tarafından sandık başında yapılan itirazlar sandık kurullarınca dikkate alınmadı” denildi.

Ak parti ilçe Başkanlığı tarafından verilen dilekçede oyların neden geçersiz sayıldığı şöyle aktarıldı: “Geçersiz sayılan 6351 oyun tamamı partimize ait olup; bunlardan bir kısmı oy pusulasının lekeli olması, açılırken kazaen yırtılmış olması, üç ayrı oy pusulasından bir tanesinde iki ayrı partiye tercihte bulunmuş olunması sebebiyle aynı zarfta bulunan Büyükşehir Belediye Başkanlığı oy pusulasının da geçersiz sayılması, muhtarlık oy pusulasından iki tane çıkması nedeniyle tüm seçim türlerine ait oyların geçersiz sayılması gibi nedenlerle geçersiz sayılmıştır.”

1. İlçe Seçim Kurulu’nda CHP, Saadet Partisi ve HDPli üyeler, 2. İlçe Seçim Kurulu’nda ise CHP ve Saadet Partisi üyeleri geçersiz oyların yeniden sayımına karşı çıktı.

Sarıyer İlçe Seçim Kurulları, tüm oyların yeniden sayımını reddederken tüm geçersiz oyların yeniden sayılması talebini ise kabul etti.

Etiketler :