Sarayönü OSB, Konya'nın gücüne güç katacak

Sarayönü OSB, Konya'nın gücüne güç katacak

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş çalışmalarının kısa sürede tamamlandığını ve ilçelerin OSB'lerle yatırım üssü haline geleceğini açıkladı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütevelli Heyeti Toplantısı'na katılarak yaptığı konuşmada, OSB'lerin istihdam sorunun çözümünde önemli bir araç olduğunu belirtti. Vali Özkan, planlı kentleşmenin teşvik edildiği, verimli üretimi destekleyip bölgesel ekonominin güçlendiği ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlandığı bir yapıya sahip olduklarını vurguladı.

Sarayönü ilçesindeki OSB'nin kuruluş çalışmalarının 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını ifade eden Vali Özkan, bu sürecin diğer ilçelerde de benzer şekilde sonuçlandırılacağını dile getirdi. Özkan, yatırımların ilçelere yayılmasının istihdam, üretim ve ekonomik kalkınma açısından birçok fayda sağlayacağını belirtti.

Sarayönü OSB, Konya'nın gücüne güç katacak

Vali, Sarayönü OSB'nin kuruluş aşamasında bürokratik süreçleri hızlı ve etkin bir şekilde yönettiklerini, bu sayede uzun yıllardır devam eden OSB kurulum işlemlerini kısa zamanda tamamladıklarını söyledi. Sarayönü OSB'nin bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını belirten Özkan, "Türkiye'nin 363. OSB'si Konya'ya kuruldu" şeklinde konuştu.

Vali Vahdettin Özkan, Sarayönü OSB'nin genişleme bölgelerini de kapsayarak 350 hektarlık bir kapasiteye sahip olduğunu açıkladı. Bu durumun ilçenin cazibe merkezi haline gelmesi için önemli bir kazanım olduğunu belirten Özkan, OSB'nin ilçede işsizliği önleyeceğini ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade etti.

Sarayönü OSB'nin, 119 sanayi parseliyle çeşitli sektörlere hizmet vereceğini dile getiren Vali Özkan, en küçük parselin 5 bin metrekare, en büyük parselin ise 35 bin metrekare olduğunu belirtti. Bu ölçeklerle birlikte Sarayönü OSB'nin tarım, hayvancılık ve sanayinin merkezi olacağını vurgulayan Özkan, ilçenin ekonomisine ve istihdamına güç katacağını belirtti.

Sarayönü OSB'nin, yatırım teşvik sisteminde 4. bölge teşvik ve desteklerinden yararlanabileceğini belirten Vali Özkan, bu avantajın yerli ve yabancı yatırımcılar için cazip kılacağını ifade etti. Vali, OSB'nin faaliyete geçmesiyle birlikte Konya'nın üretim gücüne katkı sağlayacağını ve bölgesel kalkınmaya liderlik edeceğini belirtti.

Sarayönü OSB'nin işletme aşamasına geçmesiyle birlikte Konya'nın üretimine güç katacağını vurgulayan Vali Özkan, bölgedeki sanayi üretiminin gelişmesine kritik bir misyon üstleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum