Saraybosna'da "15 Temmuz Demokrasi Koşusu" düzenlenecek

Saraybosna'da "15 Temmuz Demokrasi Koşusu" düzenlenecek

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Türk halkının demokrasi zaferi adına "15 Temmuz Demokrasi Koşusu" düzenlenecek. Türkiye'nin Saraybosna...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Türk halkının demokrasi zaferi adına "15 Temmuz Demokrasi Koşusu" düzenlenecek.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl ilk kez düzenlenecek koşunun, Türkiye'de darbe girişiminin gerçekleştiği günü temsil ettiği belirtildi.

Koşunun aynı zamanda darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehidleri anma etkinliği olacağı vurgulanan açıklamada, "Başından beri bu organizasyonu destekleyen herkese, başta Saraybosna Kantonu Hükümeti, Bosna Hersek yönetimi, ülkedeki sivil toplum kuruluşları ve Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyor, hepinizi '15 Temmuz Demokrasi Koşusu'na bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Marathon Saraybosna Derneği Müdürü Erol Mujanic de söz konusu koşunun geleneksel hale gelmesi için Türkiye ile iş birliği içerisinde olacaklarına işaret ederek, yerel yöneticilere ve ortak kurumlara teşekkürlerini iletti.

Mujanic, söz konusu etkinliğin sosyal bir aktiviteden ziyade güçlü bir anlam ifade ettiğini sözlerine ekledi.

Koşunun amacının, her nesilden katılımcıyla, yalnızca Türk halkına değil, barış ve demokrasiyi savunan tüm milletlere dayanışma mesajı göndermek olduğu vurgulandı.

15 Temmuz sabahı TSİ 11.00'de Büyükelçilik binasının önünde toplanacak katılımcıların, Vilsonovo Setaliste'den geçen 3,5 kilometrelik bir güzergahta koşması öngörülüyor.

Koşu mesafesinin kısa olması, düzenli spor yapmayan kişilerin de katılmasına fırsat sunarken, 15 Temmuz Demokrasi Koşusu'nun, geniş katılımlı geleneksel bir etkinlik haline gelmesi hedefleniyor.

Ana sponsorluğunu Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları (THY) ve Ziraat Bankasının Bosna Hersek temsilciliklerinin üstlendiği demokrasi koşusuna, yaklaşık 500 kişinin katılması bekleniyor.

Katılımın ücretsiz olduğu koşuda dereceye giren katlımcılara, etkinliğin sponsorları olan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği, THY, Ziraat Bankası, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı ödüller takdim edilecek.

Kadın ve erkek kategorisinde ilk üçe giren katılımcılar için öngörülen 500, 250 ve 125 avroluk para ödüllerinin yanı sıra THY'nin, koşuyu birincilikle tamamlayan iki kişiye uçak bileti hediye edeceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :