Şanlıurfa'da "teröre lanet" yürüyüşü

Şanlıurfa'da "teröre lanet" yürüyüşü

Binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla teröre tepki amacıyla yürüdü

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla düzenlenen "Teröre lanet, kardeşliğe davet" yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından organize edilen yürüyüşte bir araya gelen, aralarında belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, esnaf, öğrenci ve memurların bulunduğu binlerce kişi ellerinde bayraklarla Abide Meydanı'nda toplandı.

Tekbir getirerek ellerindeki Türk bayraklarıyla, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", " Polise kalkan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar atan gruptakiler, Atatürk Bulvarı'ndan Rabia Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca caddedeki polislere sarılan vatandaşlar, birlik beraberlik mesajı verdi.

Çok sayıda Suriyeli sığınmacının da katıldığı etkinlikte, açıklama yapan Handan Karataş, İstanbul'daki terör saldırısını en şiddetli şekilde kınadıklarını belirterek, bunun için bir araya geldiklerini söyledi. Katılımcılara teşekkür eden Karataş, Şanlıurfa olarak, ülke ve bayrak için canlarını ortaya koyabileceklerini ve her türlü terörist grupların karşısında olduklarını haykırdıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından il müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duayla program sona erdi.

"Teröre lanet kardeşliğe davet" yürüyüşüne Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, bazı siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :