Samsun'daki FETÖ/PDY davasında karar

Samsun'daki FETÖ/PDY davasında karar

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli 6 personel ile "mahrem imam" olduğu iddia edilen bir sanığa 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi

SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında çalışan 6 kişi ile sözde "mahrem imam" olduğu iddia edilen bir sanık, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde basına kapalı görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklu yargılanan, meslekten ihraç edilen Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli rütbeli askerler Ufuk Polat, Gazi Atalay, Ahmet Hamdi Mutlu, Ertan S, Hakan Küçükberber, Orhan Uyaroğlu, Murat D. ve Kadir Emrah Çıkrıkçı, komutanlığın "mahrem imamı" olduğu öne sürülen, tutuksuz sanık eski öğretmen İsa Kaya ile avukatları katıldı.

Duruşmada sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ve beraatlerini istedi.

Sanıklardan Ufuk Polat, Gazi Atalay, Ahmet Hamdi Mutlu, Hakan Küçükberber, Orhan Uyaroğlu, Kadir Emrah Çıkrıkçı ve İsa Kaya'ya 6 yıl 3'er ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, Ertan S. ve Murat D'nin ise beraatine hükmetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :