Samsun'daki FETÖ/PDY davası

Samsun'daki FETÖ/PDY davası

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli 8 personel ile sözde "mahrem imam" oldukları iddia edilen 3 sanığın yargılanmasına başlandı

SAMSUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli 8 personel ile sözde "mahrem imam" oldukları iddia edilen 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan yargılanan meslekten ihraç edilen eski Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli rütbeli askerler Ufuk Polat, Gazi Atalay, Ahmet Hamdi Mutlu, Ertan Saraç, Hakan Küçükberber, Orhan Uyaroğlu, Murat Deniz, Kadir Emrah Çıkrıkçı ile komutanlığın sözde "mahrem imamı" öğretmenler İsa Kaya, Soner Dinçer ve Muharrem Çalışkan ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Ufuk Polat, savunmasında, geçen yıl ekim ayında açığa alındığında örgütün kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock" kullancısı olduğunu öğrendiğini iddia ederek uygulamayı kullanmadığını savundu.

Tutuklu sanık Ahmet Hamdi Atalay, ByLock'u kullanmadığını belirterek, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun internet yazı cevabını kabul etmiyorum. ByLock tespit değerlendirme tutanağındaki kişileri tanımıyorum. Kesinlikle bu kişilerle yazışmadım. Tespit tutanağındaki veriler çelişkilidir. Telefonuma format atıldığı iddiasını da kabul etmiyorum." dedi.

Tutuklu sanık Murat Deniz ise bir dönem örgüt ile bağlatısı olduğunu söyledi.

Örgütle bağlantısı olduğu dönemde örgütü "Allah rızası için çalışan" bir yapı olarak bildiğini aktaran Deniz, "Dersaneye gidiyordum. Dersane bitene kadar örgüt evinde kaldım. Bunların söylediği bilgilerin Kuran-ı Kerim ile örtüşmediğini gördüm. Ev abisi Abdullah adında kişiyle yaşadığım problemlerden sonra bu yapıdan ayrıldım. Dersane bittikten sonra irtibatımı kopardım. Astsubay okulunda okurken bunlar beni aradı ancak bana ulaşmasınlar diye numaramı değiştirdim. Bu yapıyla bir daha işim olmadı. ByLock kullanmadım, yüklemedim." diye konuştu.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan İsa Kaya'nın tahliyesine karar vererek duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :