Şalvarlı kursiyerler bikini dikimini öğreniyor

Şalvarlı kursiyerler bikini dikimini öğreniyor

Antalya'da seralarda çalışarak evlerinin geçimine katkı sağlayan ev hanımları, Konyaaltı Belediyesi tarafından açılan kursta bikini ve mefruşat dikiyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da, seralarda çalışarak evlerinin geçimine katkı sağlayan şalvarlı kadınlar, Konyaaltı Belediyesi tarafından açılan kursta bikini ve mefruşat dikimini öğreniyor.

Üreticilerin yoğun olarak bulunduğu Çakırlar Mahallesi'nde seracılıkla ilgilenen kadınlar, açılan kurslarda hem meslek öğreniyor hem de keyifli vakit geçiriyor.

Kurs eğitmenlerinden Fatma Atmaca, sera, bağ, bahçe ya da ev işleriyle uğraşan kadınların, il merkezinde bir kursa gitmeye zamanlarının olmadığını dile getirdi.

Kırsal bölgede hizmete açılan kursları çok anlamlı bulduğunu aktaran Atmaca, kursta edindikleri bilgiyle kadınların bikini ve mefruşat türü dikim yapabildiklerini kaydetti.

Yaklaşık iki yıldır dikiş kurslarına katıldığını ifade eden Pelin Akkaş, bu yaz döneminde de bikini dikimi eğitimi almak istediğini söyledi.

Açılan kursun kendileri için büyük bir fırsat olduğunu anlatan Akkaş, "Bikini dikimine dair ince ayrıntıları öğreniyoruz. Artık dikiş yapabiliyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :