Salgın sonrası tarımın önemi iyi anlaşılacak!

Salgın sonrası tarımın önemi iyi anlaşılacak!

Karın doyuran ürünler büyük oranda tarlada yetiştirildiğinden salgın sonrası dünyada toprağa olan ilgi artacaktır. Ülkelerin üretim için kendi topraklarını iyileştirme/artırma çabaları yanında ülke dışında toprak kazanma/kiralama çabaları yoğunlaşacaktır

AK Parti eski Konya Milletvekili ve KOP eski Başkanı Prof. Dr Mehmet Babaoğlu sosyal medya hesabından tarımın ve toprağın önemine değinerek, “Karın doyuran ürünler büyük oranda tarlada yetiştirildiğinden virüs salgını krizi sonrası dünyada toprağa (araziye) olan ilgi artacaktır. Ülkelerin üretim için kendi topraklarını iyileştirme/artırma çabaları yanında ülke dışında toprak kazanma/kiralama çabaları yoğunlaşacaktır” dedi.

Babaoğlu, “Tok tutma veya protein, enerji ihtiyacını karşılama yönleriyle canlıların beslenmesini çok büyük oranda tarlada yetiştirilen, çayır-meralarda yetişen tarla bitkileri temin etmektedir” dedikten sonra da Protein & enerji temini ve dünya tarımsal ticaretinin omurgası tarla bitkilerini sıraladı.

Tahıllardan; Buğday, Mısır, Çeltik, Arpa (yem)

Baklagillerden; Fasulye, Nohut, Mercimek

Endüstri bitkilerinden; Patates, Şeker pancarı

Yağ bitkilerinden; Ayçiçeği, Soya, Kolza

Yem bitkilerinden: Yonca.

"Elbette listeye eklenecek daha çok ürün var" diyen Babaoğlu, ilk akla gelenleri saydığının da altını çizerek, "Hayvan yemi amaçlı yem bitkileri ve tıbbi bitkiler de dahil olmak üzere bu ürünlerin hepsi dışarıda açık alanda yani tarlada yetiştirilmek durumunda" ifadesini kullandı.

Kaynak:Memleket

Etiketler :