Sakarya'da FETÖ/PDY davaları

Sakarya'da FETÖ/PDY davaları

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla açılan 2 ayrı davada 2'si tutuklu 5 sanık sanığın yargılanmasına devam edildi- Mahkeme heyeti, 2 sanığın adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla açılan 2 ayrı davanın görülmesine devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Rafet Aydın ve Yücel Aygün ile tutuksuz sanık A.A, avukatları ve yakınları katıldı. Tutuksuz sanık Ş.A. ise duruşmada yer almadı.

Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklar Aydın ve Aygün'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Söz verilen tutuklu sanık Aydın, mahkemeye gelen HTS kayıtlarına ilişkin beyanda bulunduğunu belirterek, "ByLock kullandığı iddia edilen telefon numarasını kimin kullandığına ilişkin tahliye olmam durumunda ayrıntılı bilgi vereceğim. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Diğer tutuklu sanık Aygün de ByLock ile ilgili HTS kayıtlarını kabul etmediğini ifade ederek, "ByLock kullanmadım. Önceki savunmalarımı ve beyanlarımı tekrar ediyorum. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Söz alan sanık avukatları da önceki beyanlarını tekrar ettiklerini dile getirerek, müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Tutuklu sanıkların adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine, ByLock içeriklerinin Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesi için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 29 Mart'a erteledi.

Diğer duruşmada ise Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ile ihraç edilen tutuksuz sanık doktor Ö.Ö'ye celse arasında gelen ByLock içeriklerine ilişkin söz verildi.

ByLock içeriklerini incelediğini belirten sanık Ö.Ö, "Listede ismi geçenleri tanımıyorum. İsimlerini duymadım. Kullanıcı adı, şifre ve içerikler kesinlikle bana ait değildir. Çalıştığım dönemde aile sağlığı merkezinde ADSL hattı benim üzerime alındı. Bu internet hattını çalışanlar kullanıyordu. ByLock kullanmadım, beraatımı talep ediyorum." dedi.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, İl Emniyet Müdürlüğünden dijital inceleme raporu ile varsa sanığa ait ByLock içeriğinin Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesini talep etti.

Söz alan sanık avukatı, dosyadaki eksik hususların tamamlanmasını istedi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından ByLock HTS kayıtlarının istenmesi için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 15 Mart'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :