Sakarya'da "15 Temmuz'a Kalbi Yorumlar" karikatür sergisi

Sakarya'da "15 Temmuz'a Kalbi Yorumlar" karikatür sergisi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da karikatürist Osman Suroğlu tarafından hazırlanan "15 Temmuz'a Kalbi Yorumlar" adlı karikatür sergisinin açılışı yapıldı.Adapazarı...

SAKARYA (AA) - Sakarya'da karikatürist Osman Suroğlu tarafından hazırlanan "15 Temmuz'a Kalbi Yorumlar" adlı karikatür sergisinin açılışı yapıldı.

Adapazarı ilçesindeki Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen açılış etkinliğine, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ile vatandaşlar katıldı.

Karikatürist Osman Suroğlu, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin gösterdiği kahramanlığın yepyeni ve eskimeyecek bir sayfa açtığını bildirdi.

"Elleri kalem ve fırça tutan bizler de bu imtihan içindeki yerimizi almaya çalıştık." diyen Suroğlu, şöyle devam etti:

"Yüreğimizden kopan haykırışları bir nebze de olsa yansıtabilmek için gayret ettik. Vatan sathına yayılıp bizzat vatan mücadelesi veren kardeşlerimize destek olabilmek adına acizane sanatın her zaman olumlu izler bırakması gereken yanını arz ettik."

Suroğlu, çizgilerinin Sakarya Demokrasi Meydanı'nda iki gün sergilendiğini dile getirerek, "Gösterilen alakaya şahit olunca 'İnşallah sanatımızla bir kenarından da olsa bu kutlu harekete dahil olmuşuzdur' diye ümitlendik." ifadelerini kullandı.

Allah'ın kimseye taşıyamayacağı yük vermemesi temennisinde bulunan Suroğlu, "Bu halimize ne kadar şükretsek az. Mevlamızın bizlere bahşettiği kuvvetle taşıyabildiğimiz son yükün bu imtihan olmasını bu günlerden sonra, hal dilimizle, inancımızın değerlerine uygun yaşamayı temenni ediyoruz." dedi.

Sergide, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylar ve vatandaşların kahramanlıkları anlatılıyor.

Vatandaşlar, "15 Temmuz'a Kalbi Yorumlar" karikatür sergisini 23 Ekim'e kadar gezebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :