Sağlık-Sen'den şiddete tepki

Sağlık-Sen'den şiddete tepki

Sağlık-Sen'den şiddete tepki...

Sağlık-Sen Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, "Yine bir sağlıkta şiddet olayı ile karşı karşıyayız. Fakat ne hazindir ki bu sefer şiddet; toplumun huzurunu sağlamak onların can güvenliğini sağlamak amacıyla yemin etmiş görev yapan bir güvenlik görevlisi polis aracılığıyla oluyor. Özellikle hastane ve 112 de omuz omuza beraber çalışıp birbirine yardımcı olması gerekirken böyle bir olayın yaşanması üzüntü vericidir. Her an vatandaşın tepkisiyle karşılaşan bu iki meslek grubunun kendi içlerinde böyle bir olay da karşı karşıya değil yan yana, omuz omuza olması gerekirdi" dedi.

Sendika binasından düzenlediği basın toplantısında, 112 çalışanları Emniyet görevlileri tarafından darbedildiğini söyledi. Uysal, Bu olay asla bütün emniyet teşkilatına yansıtılmamalıdır. Fakat bu türlü olayların da yaşanmaması için gerekli önlemlerinde alınması gerekmektedir.

Cumartesi akşam saatlerinde 5170 Kodlu Meram 7 Nolu Acil Sağlık hizmetleri istasyonu bir darp vakası ile ilgili komuta merkezi tarafından aranmış olay yerine acil çıkış yapmaları istenmiş, olay yerine emniyet ekiplerinin de sevk edildiği belirtilmiştir. Olay yerine intikal eden sağlık çalışanlarımız yaralılara müdahale etmiş hastane götürmek istediklerini darp edilen vatandaşlara anlatmışlardır. Israrla götürmek istemelerine rağmen vatandaş gitmek istememiştir. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız prosedürlerini tamamlamak amacıyla hastane gitmek istemeyenlerin istekleri doğrultusunda form doldurarak imzalatmak istemişlerdir. Bu sırada görevli polis memuru Ş.E. arkadaşlarımıza müdahale ederek argo ve sinkaflı sözlerle yaralıları hastaneye götürmeyecekseniz buraya neden geldiniz diye sürekli taciz etmiştir. Olayda sakinliğini koruyan, olayın büyümemesini sağlayan 112 çalışanı arkadaşlara teşekkür ediyoruz ve bu olayda onların yanında olduğumuzu ve sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” Ferit Hepokur-Memleket