Sağlık Bakanı Akdağ:

Sağlık Bakanı Akdağ:

"(Başkanlık sistemi) Türkiye'nin behemehal, vakit kaybetmeden başkanlık sistemine geçmesi gerekiyor. Aslında burada tartışmayı bitirecek çok basit bir yöntem de var. Muhalefet partileri başkanlık sistemini yanlış buldular. Biz AK Parti olarak doğru bulduk

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin gelecek tarihinde herhangi bir risk ile karşılaşılmaması için başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini belirterek, "Dolayısıyla Türkiye'nin behemehal vakit kaybetmeden başkanlık sistemine geçmesi gerekiyor. Aslında burada tartışmayı bitirecek çok basit bir yöntem de var. Muhalefet partileri başkanlık sistemini yanlış buldular. Biz AK Parti olarak doğru bulduk, Türkiye'nin geleceği açısından da elzem gördük" dedi.

Akdağ, Erzurum'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum yetkilileri ve muhtarların katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinde genel başkan seçimi, kongre ve kurultay süreçlerinin aylar süren, gürültülü bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Bunların memlekete çok zaman kaybettirdiğini ifade eden Akdağ, "Bazıları AK Parti'de bunu nasıl başardığımıza şaşırıyorlar. Şaşırmasınlar, bu partinin bir karakteri var. Biz kendi içimizde hizipleşmeler oluşturmuyoruz. Allah'ın izniyle oluşturmayacağız. Bunların kısır çatışmalar olduğunu biliyoruz. Memlekete zararının olduğunu, zaman kaybettirdiğini de biliyoruz. Nasıl ki parti içinde böyle ise işte başkanlık sistemini arzu etmemizin ve milletin huzuruna bu taleple gelmemizin sebebi de budur." diye konuştu.

- "Koalisyonları unuttuk"

Türkiye'nin, milletin takdiriyle başkanlık sistemine geçmesi durumunda görev süresi 4-5 yıl olan bir başkanın seçileceğini aktaran Akdağ, şunları kaydetti:

"O dönem de istikrar dönemi olacak. Her zaman bir istikrar dönemi olacak. Hiçbir zaman bir koalisyon ve belirsizlik dönemiyle karşılaşmayacak Türkiye. Bakın biz Türkiye'nin istikrarsızlık ve belirsizlik dönemlerini unuttuk. 14 yıldır milletimizin desteği ile AK Parti iktidarda. Dolayısıyla koalisyonları unuttuk. Ama Türkiye'nin gelecek tarihinde böyle bir riski göğüslememek için başkanlık sistemine geçmek zorundayız. Hele hele 7 Haziran tecrübesi bize bunu iyice söyletti, gösterdi. 7 Haziran'dan sonra milletimizin feraseti 1 Kasım'da, eğer yine bir tek partiyle çoğunluk iktidarına müsaade etmemiş olsaydı, inanın işimiz bugün çok zor olurdu."

- Güçlü liderlik

Bakanlıklar arasında zaman zaman görüş ayrılıklarının ortaya çıktığını ancak bunun güçlü bir liderlikle çözüldüğünü vurgulayan Akdağ, şöyle konuştu:

"Bakın ben size itiraf edeyim. Kendi bakanlıklarımız arasında bile çatışmalarımız oldu. Güçlü bir liderlik olmasaydı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği olmasaydı biz bu çatışmaları bile kendi aramızda zor çözerdik. Çok uzun zaman kaybederdik. Dolayısıyla Türkiye'nin behemehal, vakit kaybetmeden başkanlık sistemine geçmesi gerekiyor. Aslında burada tartışmayı bitirecek çok basit bir yöntem de var. Muhalefet partileri başkanlık sitemini yanlış buldular. Biz AK Parti olarak doğru bulduk, Türkiye'nin geleceği açısından da elzem gördük."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler