Safranbolu'nun UNESCO'ya alınışının 23. yıl dönümü

Safranbolu'nun UNESCO'ya alınışının 23. yıl dönümü

Etkinlik kapsamında "Altın Safran Fotoğraf Sergisi" açıldı ve söyleşi gerçekleştirildi

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınışının 23. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde düzenlenen etkinlik kapsamında "Altın Safran Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Sergi açılışına, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Özden ve davetliler katıldı.

Serginin ardından konferans salonunda "Tecrübe Paylaşımları" söyleşisi yapıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun UNESCO denildiğinde akla gelen ilk yerlerden birisi olduğunu söyledi.

Safranbolu'nun Türkiye'de tüm şehirlere örnek olan bir yer olduğunu ifade eden Ürkmezer, "Safranbolu 23 yıl içerisinde sadece Türkiye'de değil dünyada da korunan bir kent olarak örnek olmaya devam etti ve bundan sonra da devam edecek. Bunda en önde gelen şey Safranbolu halkının gönüllülük esasına dayanması, koruma ve kullanımın bir arada devam etmesi. Safranbolu yüz yıllardır içinde barındırdığı mirası vatandaşlarıyla beraber gönüllülük esasına dayanacak şekilde korumaya ve kullanmaya devam ediyor. Bundan sonra da korumanın ve restorasyonun başkenti olarak devam edecek." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :