Rusya'nın ayrılıkçıların pasaportunu tanıması

Rusya'nın ayrılıkçıların pasaportunu tanıması

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: - “Bu endişe verici durum yaptırımların sert bir şekilde güçlendirilmesini gerektiriyor”

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusunda bulunan ayrılıkçıların verdiği pasaport, doğum-ölüm gibi çeşitli belgeleri tanımasına karşılık Rusya’ya karşı yaptırımların artırılmasını istedi.

Poroşenko, insani yardım ve kriz yönetiminden sorumlu Avrupa Birliği Komiseri Christos Stylianides ile görüştü. Minsk Anlaşması’nın sürekli ihlal edildiğini gözlemlediklerini kaydeden Poroşenko, “Sadece Minsk Anlaşması’nın ihlal edilmesini değil, sahte cumhuriyetlerin sahte belgelerinin kabul edilmesiyle ilgili alaycı kararı da görüyoruz.” dedi.

Uluslararası hukuka göre ayrılıkçıların verdiği belgeleri tanımanın o yasa dışı oluşumu da tanıma anlamına geldiğine dikkat çeken Poroşenko, Minsk Anlaşması ile bağdaşmayan bu adımın Minsk sürecinin de reddedildiğini gösterdiğini ifade etti.

Poroşenko, "Bu endişe verici durum yaptırımların sert bir şekilde güçlendirilmesini gerektiriyor.” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, hafta sonu Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolü altındaki Donbas bölgesinde yaşayanların pasaport, doğum-ölüm gibi çeşitli belgelerinin Rusya’da kabul edilmesini öngören bir kararname imzalamıştı.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, kararnamenin Minsk Anlaşması’na aykırı olmadığını savunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler