Rus uçağının düşürülmesi

Rus uçağının düşürülmesi

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov:

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, 31 Ekim'de Şarm el Şeyh-St. Petersburg seferini yaparken düşürülen Airbus A321 uçağıyla ilgili sonuçların soruşturmanın tamamlanmasından sonra açıklanacağını bildirdi.

Telekonferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, A321 uçağıyla ilgili soruşturma sonuçlarının ne zaman yayımlanacağı sorusunu cevaplandıran Peskov, Moskova yönetiminin, A321 kazasının terör saldırısı olduğunundan emin olduğunu, soruşturmayla ilgili diğer konuların ise ne zaman tamamlanacağının belli olmadığını söyledi.

Rus yolcu uçağının terör saldırısı sonucu düştüğünün belirlenmesinden sonra Rus ordusunun Suriye'deki operasyonlarının süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirten Peskov, Suriye ordusunun ilerleyişinin devam ettiğini ve Rus savaş uçaklarının da Suriye ordusuna havadan destek sağladığını ifade etti.

Suriye'deki krizin sona erdirilmesi konusunda Moskova ve Washington'ın sadece DAEŞ'le mücadele maddesinde hemfikir olduklarını dile getiren Peskov, Rusya'nın ABD'den bu konuda pratikte bir destek beklemediğini dile getirdi.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in terörün finanse edilmesini önlemek üzere kurumlar arası komisyon oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov dün yaptığı açıklamada, 224 kişiyi taşıyan Rus yolcu uçağının Mısır'ın Sina Yarımadası'nın kuzeyinde, yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu düştüğünü açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı