Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Altun, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nu ziyaret ederek taziyelerini iletti

İSTANBUL(AA) - Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi nedeniyle İstanbul Başkonsolosluğu'na taziye ziyaretinde bulundu.

İstiklal Caddesi'nde bulunan Konsolosluk binasına gelen Altun, burada taziye defterini imzaladı.

Altun, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, suikastın, Türk-Rus ilişkilerine yönelik bir provokasyon olduğunu söyledi.

Türkiye ile Rusya arasında gerginlik çıkarmak isteyen güçlerin, değerli bir büyükelçiyi öldürmesinin kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Altun, "Bu cinayet, Türkiye ile Rusya dostluk ilişkilerinin zedelenmesi ve Ankara'nın yalnızlaşması için yapılan büyük bir provokasyon ve katliamdır. Öncelikle lanetliyoruz. Ancak hadise amacına ulaşmamıştır. Bunun akabinde İran-Türkiye ve Rusya arasında varılan anlaşma çok hayırlı olmuştur." dedi.

Rusya'nın Türkiye'nin iyi bir komşusu olduğunu, emperyalist güçlerin, ilişkileri zedelemek için gerçekleştirdiği cinayetle amaçladıkları hedefe ulaşmayacağını ifade eden Altun, şunları kaydetti:

"Teröre karşı birliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Nesillerimizin, bütün farklılıkları kabul edip, hoşgörü içerisinde hareket edecek şekilde yetiştirilmeleri lazım. Alevi-Sünni ayrımını tanımıyoruz. Ayrımcılığı reddediyoruz. İnancı yanlış bilen insanların teröre başvurmasının, yüce İslam dinimizle hiçbir alakası yoktur. Bunların ayıklanması ve mutlaka, teşhir edilmesi ve bilinecek hale getirilmesi, milli birlik ve beraberliğimiz için çok önemlidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :