Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

ASKON Genel Başkanı Koca:- "Bu hadise bir kere daha göstermektedir ki ülkemiz üzerinde oynanan oyun çok büyük. Türkiye ve Rusya bu oyuna gelmeyecektir"- İKV Başkanı Zeytinoğlu:- "Teröre karşı uluslararası iş birliği ve dayanışma güçlenmeli"- UND Yönetim K

İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Bu hadise bir kere daha göstermektedir ki ülkemiz üzerinde oynanan oyun çok büyük. Türkiye ve Rusya bu oyuna gelmeyecektir." dedi.

ASKON Genel Başkanı Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik saldırının, bağımsızlıklarına düşkün, kendi özgür politikalarını uygulayabilen, ulusal ve bölge politikalarını özgüven içinde yürüten iki devletin ilişkisini hedef aldığını bildirdi.

Amacı itibarıyla son dönemlerde normalleşme sürecine giren Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef alan bu saldırının iki ülke arasındaki yakınlaşmaya mani olamayacağını belirten Koca, "Bu hadise bir kere daha göstermektedir ki ülkemiz üzerinde oynanan oyun çok büyük. İnanıyorum ki gerek Rus yetkililer gerekse ülkemizi yönetenler bunun bilincindedirler. Bu saldırı iki ülke arasındaki normalleşme sürecini sekteye uğratamayacaktır. Türkiye ve Rusya bu oyuna gelmeyecektir." dedi.

Koca, Türk ve Rus liderlerinin yaşanan bu alçak olay sonrası iki ülke ilişkilerine dikkati çekerek yaptıkları sağduyulu açıklamaların gayet yerinde ve olaya soğukkanlı bir şekilde baktıklarının açık göstergesi olduğunu dile getirdi.

Bu olayın küresel ve uluslararası ayağının ortak çalışmalarla ortaya çıkarılması gerektiğine işaret eden Koca, şunları söyledi:

"Bu saldırı sonrası her türlü senaryo üzerinde daha fazla yoğunlaşarak gerekli tedbirler en üst düzeyde alınmalıdır. Bizler köklü bir maziye sahip bir millet olarak bu badireleri atlatabilecek tecrübeye sahibiz. Milli birlik ve dayanışma içinde ülkemiz üzerinde kara emeller taşıyan herkese, her kesime gereken cevap verilecektir. Bizim buna olan inancımız tamdır. Kimden gelirse gelsin, kime uygulanırsa uygulansın terör her zaman iğrenç ve barbarcadır."

Mustafa Koca, başta Karlov'un ailesi olmak üzere Rus halkı ve devletine taziyelerini iletti.


- "Teröre karşı uluslararası iş birliği ve dayanışma güçlenmeli"


İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a karşı gerçekleştirilen saldırıyı lanetlediğini ve Rus halkına baş sağlığı dilediğini ifade etti.

Zeytinoğlu, terör ve şiddete hiçbir şekilde imkan verilmemesini hatırlatarak, teröre karşı uluslararası iş birliği ve dayanışmanın güçlenmesi çağrısında bulundu.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise "Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz. Büyükelçi Karlov, Türkiye'de zor bir dönemde son derece başarılı çalışmalar yürütmüş, gerek şahsi gerek mesleki özellikleriyle tüm devlet kademesinin takdirini kazanmış önemli bir diplomattı. Anısı her zaman bizimle olacaktır." dedi.

Bu saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceklerini belirten Nuhoğlu, Türkiye'nin Rusya ile ve tüm diğer ortaklarıyla birlikte terörizmle mücadele için her türlü çabayı kararlılıkla göstermeye devam edeceğini vurguladı.

Nuhoğlu, "Bu zor günde Sayın Putin'in şahsında tüm dost Rus halkına ve devletine en kalbi taziyelerimizi iletiyor, Büyükelçi Karlov'un ailesine baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ise Karlov'a yapılan alçakça saldırıyı kınadıklarını, müteveffanın ailesine ve Rus Halkına taziyelerini sunduklarını bildirdi.

Güral, "Türk-Rus ilişkilerine ve Ortadoğu barışına yönelik bu provokasyon hedefine ulaşamayacak, cinayeti planlayanlar ve yönlendirenlere en iyi yanıt iki ülke ilişkileri geliştirilerek verilecektir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler