Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesi

Söke ilçesinde bir kıraathanedeki kitap okuma köşesine, silahlı saldırıda öldürülen Rus Büyükelçi Karlov'un adı verildi- İşletmeci Yalçınöz: - "Saldırı sanat sergisinde yapıldığı için biz de borcumuz olarak gördük ve iş yerimizde bulunan kitap okuma köşes

AYDIN (AA) - Aydın'ın Söke ilçesinde bir kıraathanenin kitap okuma köşesine, silahlı saldırıda öldürülen Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un adını verdi.

Ağaçlı Mahallesindeki kıraathanenin işletmecisi Haluk Yalçınöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karlov'a yönelik saldırıyı lanetlediğini belirterek, saldırganın ailesinin Söke'de yaşadığından dolayı ilçenin isminin bu olumsuz konuyla anılmasından da üzüntü duyduklarını belirtti.

Yalçınöz, "Büyükelçi, sanata destek için gittiği galeride vuruldu. Saldırı sanat sergisinde yapıldığı için biz de borcumuz olarak gördük ve iş yerimizde bulunan kitap okuma köşesine 'Andrey Karlov Kitap Köşesi' adını verdik." dedi.

Sökelilerin vatanına ve milletine bağlı olduğunu, böyle kötü olaylarla anılmasını istemediklerini ifade eden Yalçınöz, "Saldırganların amaçlarını biliyoruz, ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmak. Saldırganlar vatan haini, ilçemizden olması hepimizi üzdü." diye konuştu.

Kıraathane müşterilerden 60 yaşındaki Mustafa Özsümer de Rus Büyükelçi Karlov'un adının kitap köşesinde yaşatılacak olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek "Büyükelçiye saldırı, bizim açımızdan utanç verici bir olay. Bir polisin bunu yapması bizi daha çok üzdü. Sökeli de Türk vatandaşı da olsa, İzmirli, Ağrılı da olsa biz bunu kabul etmiyoruz. Geçen yıl Söke'de Sabancı suikastçısının yakalanmasının ardından yaşanan bu olay bizi daha çok üzdü." görüşünü aktardı.

Kıraathane işletmecisinin Karlov'un adını yaşatmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Mehmet Altın (27) ise saldırının vatana ihanet olduğunu, Söke'nin böyle durumlarla anılmasından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :