Rixos Konya’da Şeb-i Arus günleri

Rixos Konya’da Şeb-i Arus günleri

Rixos Konya, “Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Töreni”nde bu yıl da yüzlerce misafire şehrin mirasına yaraşır ev sahipliği yapıyor.

Hoşgörü şehri olarak bilinen Konya, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin anısını yaşatmak amacıyla her yıl “Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Töreni” düzenliyor. Farklı kültürleri koruyarak bir arada yaşama geleneğinin en güzel örneği olan Konya’nın tam kalbinde yer alan Rixos Konya, ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından gelerek bu özel haftaya şahit olmak isteyenleri ağırlıyor.

RİXOS KONYA’DA ŞEB-İ ARUZ’A ÖZEL HAZIRLIK

Rixos Konya Genel Müdürü Cem Bora Sevim ; “ 7 – 17 Aralık tarihleri arasıda Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 744.Vuslat ve Anma Törenleri kapsamında birçok etkinlik düzenleniyor. Rixos Konya’da konaklayan konuklarımız bu döneme özel hazırlanarak sunulan konaklama ve etkinlik programından faydalanıyor. Bizler hazırlıklara aylar öncesinden başladık ve farklı fikirleri hayata geçirmek üzere planlamaya koyulduk.Her yılın Aralık ayının ortasında gerçekleşen Mevlana Haftası’nda Konya’ya yolu düşen yerli-yabancı her misafirimize bizden güzel bir anı vermek vermek istedik. Mevlana ve Konya’yı her zaman hatırlatacak,Mevleviği anlatan CD,Kitap,Broşür, Sembolik Ney ve Mevlana Şekerinden oluşan paketlerimizi hediye ediyoruz. 16-17 Aralık tarihleri arasında lobide Mevlana Haftası’na özel ‘neyzen dinletisi’ düzenlenirken, 17 Aralık akşamı Mevlana Hazretleri’nin ruhuna misafirlere helva ve şerbet ikram edilecek. Rixos Konya, Şeb-i Arus haftası boyunca misafirlerinin talepler doğrultusunda sema törenlerine ulaşımlarını sağlayacaktır. 750 yıldır tekkelerin kararmış tahta zeminlerinde ayak gıcırtıları, hüzünlü salonlarında ney ve kudüm sesleri arasında yapılan sema törenlerinde şiir, sema ve musiki birbirlerini tamamlar, birleşir ve aynı dilden konuşan bir ruh halini alır. Bu konuşan ruhu, her yıl Rixos Konya’da değerli misafirlerimizle buluşturuyoruz” dedi.Haber Merkezi