Rıdvan Dilmen gözlerini bağışladı

Rıdvan Dilmen gözlerini bağışladı

Muğla'da düzenlenen "Tıbbi ve İlmi Açıdan Organ Bağışı" konulu panele katılan Dilmen, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla gözlerini bağışladı

 Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Muğla'da katıldığı "Tıbbi ve İlmi Açıdan Organ Bağışı" konulu panelde gözlerini bağışladı.

İl Sağlık Müdürlüğünce Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen panele, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye’de ilk defa yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak katıldı.

Panelin açılışında konuşan Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Türkiye genelinde 28 bin 770 kişinin organ nakli beklediğini söyledi.

Muğla’da ise 4 bin 865 kişinin nakil için organa ihtiyaç duyduğunu anlatan Tekin,"Bu sayılara baktığımız da donör olarak adlandırdığımız bağışçıları canlı ve kadavra olarak iki gruba ayırabiliriz. Ülkemizde kültürel birlikteliğimiz gereği kardeşler arasında, yakın akrabalar arasında, özellikle karaciğer ve böbrek bağışında dünyada üst sıralarda yer almaktayız. Ancak kadavradan yapılacak organ nakillerinde maalesef çok iyi durumda değiliz" dedi. 

Prof. Dr. Ömer Özkan ise Türkiye'de yapılamayan nakil bulunmadığını ancak tek eksiğin kişi başına düşen bağış oranı olduğunu dile getirdi.

- "Bacaklarım bir işe yaramaz ama..."

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de özellikle spor camiasının organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini belirtti. Organ bağışına dikkati çekmek için Muğla'ya geldiğini vurgulayan Dilmen, şunları söyledi:

"Bursasporlu bir sporcu dostumuz, kardeşine böbreğini vermişti. Bu sadece kardeşlik ile alakalı değil. Müdürümüzün de söylediği gibi eğitimli insanlara ve medyamıza büyük görev düşüyor. Ayrıca kendi yaşantımızda da böyle faaliyetlerde bulunmaktan mutluluk duyarız. Ben buradan açıklamak isterim ki çok fazla ameliyat geçirdim. O yüzden bacaklarım bir işe yaramaz ama gözlerimi bağışlıyorum."

Konuşmanın ardın Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, gözlerini bağışlayan Rıdvan Dilemen’e temsili olarak hazırlanmış büyük ebatlarda organ bağış kartı verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı