RİDA ödüllendirdi

RİDA ödüllendirdi

RİDA ararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde bu yıl beşincisini düzenlediği Siyeri Nebi sınavı ödül törenini Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

29 Mart tarihinde 98 okulda gerçekleştirilen ve 8 binin üzerinde ilköğretim öğrencisinin katıldığı sınavda dereceye giren 450 öğrenci yapılan Kutlu Doğum programında ödüllerini aldılar.

Programa RİDA Derneği Başkanı Tamer Kalender ve RİDA Yönetimi ile yarışmaya destek veren okulların müdürleri ve idarecileri, öğretmenler, yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı. Ayrıca eğitimlerini Şeker ilköğretim okulunda sürdüren 400’e yakın Suriyeli çocuk ellerinde Türk ve Suriye bayraklarıyla katıldı. Salonun hınca hınç dolduğu gözlerden kaçmazken yüzlerce insan da programı ayakta takip etti. Program Hafız Mustafa Kara’nın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan RİDA Derneği Başkanı Tamer Kalender, Merkezine yetimi alarak çalışmalarına 5 yıl önce başladıklarını ifade etti. İlk olarak Sudan Darfur’da, Somali Dadaab’da, Kenya Garissa ve Kakuma’da çalışmalarını başlatan RİDA’nın çalışmalarını ümmet bilinci hedefiyle daha da genişleterek başta Türkiye olmak üzere Suriye’de, Balkan ülkeleri olan Makedonya, Kosova, Arnavutluk’ta, Bosna’da, Sancakta, Bulgaristan’da kesintisiz devam ettiğini açıkladı. Ayrıca Orta Asyada Gürcistan’da, Afganistan’da, Kazakistan ve Kırgızistan’da eğitim ve irşat çalışmalarını sürdürdüklerinin sözlerine ekledi.  Yapılan bu çalışmalar ile derneğin 15bin yetim ve kuran kursu talebesine ulaştığını ve gönüllülerin desteğiyle bu sayının kısa bir sürede artacağını açıkladı. Kalender ayrıca ana temasını Peygamber Sevgisi olarak gerçekleştirilen bu etkinliğe katılan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. 2015 yılı içeresinde 32bin kitabı okullara ücretsiz dağıttıklarını ifade eden Kalender, dağıtılan bu kitaptan yapılan sınava ise 8binin üzerinde öğrenci katıldığını söyledi.

          Daha sonra söz alan Eğitimci ilahiyatçı Sami Yıldız konuşmasında çocuklarını Peygamber Sevgisi ve Onun hayatını öğrenme adına gerçekleştirilen bu programlara gönderen anne babalara teşekkür etti. Programa katılan Anne babalara seslenen Yıldız, çocuklara karşı üstün bir sevgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı.  Rida Derneğinin yetim çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Yıldız, Suriye’de yaşanan zulme de değindi. Yüzbinlerce Suriyeli yetimin kaldığını ümmet olarak bunlara sahip çıkmamız gerektiğini ifade etti. İnsana yapılan yatırımın her şeyden önce geldiğini söyleyerek Rida derneğinin İnsanlığın iyiliği adına yaptığı çalışmaları sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra çeşitli okullarda öğrencilerin hazırladığı şiirler, ilahiler ve gösteriler sergilendi. Programda ayrıca Şeker ilköğretimde eğitim alan Suriyeli çocuklar hep bir ağızdan Yemen türküsü, ilahiler ve salavatlar seslendirdi.

       Programın sonunda ise yarışmada dereceye girenlere ödül verildi. Yarışmanın 1.si Erkam Gökçepınar Umre Ödülü, 2. Gelen Rabia Ünlü Tam Altın ve 3. Gelen Ömer Faruk Adam ise Yarım Altın Kazandı. Ayrıca Dereceye Giren diğer öğrencilere de toplamda 7 Tablet bilgisayar, 20 bisiklet ve 270 kol saati ile 150 kişiye kitap seti hediye edildi.