RİDA Derneğinden Darfur'daki yetimlere yardım eli

RİDA Derneğinden Darfur'daki yetimlere yardım eli

DARFUR (AA) - Sudan'ın Darfur eyaletinde yetimlerin yüzü, merkezi Konya'da bulunan RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneğinin çadır bağışıyla...

DARFUR (AA) - Sudan'ın Darfur eyaletinde yetimlerin yüzü, merkezi Konya'da bulunan RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneğinin çadır bağışıyla güldü.

Dernek, bölgedeki kamplarda derme çatma barakalarda hayata tutunmaya çalışan bin 300 Darfurluya su geçirmez çadır dağıttı.

RİDA Derneği Sudan Masası Sorumlusu Selim Doğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede ihtiyaç sahibi kişilerin sığındığı yüzlerce kamp bulunduğunu söyledi.

Yıllardır iç savaşla ve kıtlıkla boğuşan Sudan'da, çok sayıda yetim çocuk olduğunu kaydeden Doğdu, "Kampların yüzde 60'ı yetimlerle dolu. Ümmetin çocuklarının bu hali bizi derinden yaraladı. Bir nebze onların ve ailelerin yüzünü güldürdüysek ne mutlu bize." dedi.

Darfur'da sağlıksız koşullarda yaşamaya çalışan bu çocukların korunaksız yerlerde kaldıkları için yağmur mevsiminde ıslandıklarını ve hastalandıklarını dile getiren Doğdu, şöyle konuştu:

"Bu coğrafyada yağmur mevsimleri çetin geçiyor. Yaklaşık 4 ay boyunca aralıksız devam eden yağmurlar, her yerinden su sızdıran barakalardaki insanlara zor anlar yaşatıyor. RİDA Derneği olarak biz de burada kalanlara bini aşkın çadırın ve hasırın dağıtımını gerçekleştirdik. Su geçirmez çadırlarda kalacak Darfurlular, dağıtım anında adeta ev almış gibi sevinçliydi. Gözyaşlarını tutamayanlar dahi vardı."

Selim Doğdu, bölge halkına yardıma devam edeceklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler