RİBAT yetimleri sevindirdi

RİBAT yetimleri sevindirdi

Ribat Eğitim Vakfının gönül birliği yaptığı kuruluşlardan Ribat İnsani Yardım Derneği Dünya'nın en fakir ülkelerinden Komor Adalarını da unutmadı.

Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman başkanlığında bir heyet 10 günlük bir ziyareti kapsayan programla Komor Adalarına yardım götürdüler.

Gelişmiş dünya tarafından nerede ise unutulmuş, Güney Afrika'nın açıklarında Hint Okyanusunda bulunan Komor Adaları, yaşayanların tamamı Müslüman bir ülke.

Uzun yıllar Osmanlının hakimiyetinde kalmış Komor Adaları dünyanın 3. fakir ülkesi olarak kabul ediliyor.  Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman TİKA'nın  Komor Adalarında Osmanlı izleri ile ilgili önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

Seyit Duman Komor Adalarına yapılan yardım çalışması ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şöyle konuştu:  "Ribat İnsani Yardım Derneği olarak, Komor Adaları, Müslümanlar tarafından unutulduğunu düşünen boynu bükük garibanları, yetimleri milletimiz adınıza kucakladık, selamlarınızı ilettik, selamlarını getirdik. Komor Adaları Cumhur Başkanı Baş Danışmanı ile görüştük Türk halkının çalışkanlığını cömertliğini örnek aldıklarını ifade eden Muhammet Ali Muhammet Türkiye'den daha fazla kurum ve kuruluşu ülkelerinde görmek istediklerini ifade etti. Ribat insani yardım Ramazan Ayında Komorlu yoksul halka yetim ailelere gıda yardımı yapacak, toplu iftar yemekleri noktasında çalışmalar yapacağız.

Biz Ribat olarak dünyanın neresinde bir mazlum varsa orada olacağız, ümmet hangi coğrafyada sıkıntı içindeyse orada yardımını koşacağız. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz, bunun için Komor Adalarına gittik." dedi. Ribat İnsani Yardım Derneği Afrika ve Uzak Asya başta olmak üzere dünyada bir çok ülkede yetim çalışması yapıyor, acil yardım ulaştırıyor, gıda ve giyecek yardımları yapıyor.